Dacian Ciolos: Acordul de asociere UE – Republica Moldova va permite tarii accesul cu produse pe o piata de peste 500 de milioane de consumatori

dacian ciolosRepublica Moldova isi va putea exporta produsele pe piata din Uniunea Europena, dar in acelasi timp tara va avea posibilitatea sa-si protejeze anumite sectoare sensibile, in special agricultura si industria alimentara, prin Acordul de asociere  parafat la Vilnius, a declarat, sambata comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

Declarația comisarului european:

„Parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este un pas hotărât pe care Republica Moldova îl face pe drumul ei european. Este un moment cu adevărat istoric, care marchează începutul unei reintegrări politice mult așteptate în familia europeană, cu efecte benefice concrete pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru mediul de afaceri.

Crearea Zonei de liber schimb aprofundată şi cuprinzătoare inclusă în acest acord este o ancoră solidă pentru integrarea economică a Republicii Moldova pe piața europeană. Înseamnă acces pentru produsele moldovenești pe o piață cu peste 500 de milioane de consumatori, o piață stabilă, cu reguli clare și trasparente, lăsând în același timp Republicii Moldova posibilitatea de a-și proteja anumite sectoare sensibile – în special în agricultură și industria alimentară. Totodată, această integrare economică va fi pentru investitori garanția unui mediu de afaceri solid și atractiv. Sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Acompaniat de ridicarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, acest acord va aduce un început de integrare europeană de facto, concretă, bazată pe pragmatism, răspunzând dorinței legitime exprimate de cetățenii moldoveni.

Felicitări tuturor celor care au făcut acest lucru posibil și, mai ales, succes și la fel de multă hotărâre pentru a merge mai departe pe această cale!”

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.