Dan LUCA nu uită că este clujean, lansând noua carte și în orașul natal

poza lansarea cartii-cluj-3Vasile Puşcaş, cel care a scris și prefaţa cãrtii împreunã cu Hannes Swoboda, Liderul Socialiștilor și Democraţilor din Parlamentul European, preciza: “Sunt foarte bucuros că putem vorbi despre o carte care dezbate Europa, când Europa a cam amorţit. Lucrarea este o provocare pe care o propune Dan Luca publicului european, in ceea ce priveşte viitorul nostru”.

“Eu sunt clujean şi cred în acest oraş. Am făcut Colegiul Naţional «Emil Racoviţă» din Cluj, facultatea si doctoratul la Universitatea „Babes-Bolyai” şi am o simpatie aparte pentru mediul academic din acest oraş. Un alt motiv ar fi faptul că Facultatea de Studii Europene este pionier în afaceri europene şi deschizător de căi pentru mulţi clujeni care astăzi îşi desfăşoară activitatea în Bruxelles”, își argumenta Dan Luca lansarea clujeanã a cãrţii.

dan-lucaDan Luca este autorul a trei cărţi şi a publicat sute de articole privind modul în care deciziile luate la Bruxelles îi afectează pe români. După ce mai bine de şase ani a lansat un blog în care a publicat articole şi opinii despre Uniunea Europeană şi despre modul în care românii sunt afectaţi de schimbările europene contemporane, Dan Luca a publicat în 2009 cartea de specialitate în limba română intitulată “Dilemele comunicării Uniunii Europene”. “E păcat că nu scrii mai mult în engleză, a fost reproşul pe care l-am primit din partea colegilor din Bruxelles după ce am scris acea carte. Voi românii aveţi idei, însă uitaţi să le promovaţi mi-au spus aceştia! Ca urmare, am început să scriu pe blog, dezvoltând anumite idei pe care le aveam în limba română şi anul acesta le-am strâns într-o altă carte”, a precizat Dan Luca, făcând referire la alegerea de a publica volumul “European Union: Views from Bruxelles”, în limba engleză.

După ce a fost lansată la Bucureşti în luna octombrie, cartea “European Union: Views from Brussels”, va avea parte de o lansare şi la Bruxelles în luna decembrie.

Cartea este disponibilã la libraria SNSPA din București.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.