Deputații PPE interpelează Comisia si Consiliul – “Românii muncesc în Marea Britanie, ei nu vânează asistenţa socială”

Mai mulți deputați PPE printre care Marian-Jean Marinescu, Traian Ungureanu și Manfred Weber (Germania) au inițiat astăzi procedurile pentru o interpelare adresată Comisiei și Consiliului în cadrul sesiunii plenare ce va avea loc săptămâna viitoare la Strasbourg in ce privește situația creata de declarațiile făcute de David Cameron privitoare la statutul cetățenilor romani după 1 ianuarie 2014, potrivit unui comunicat transmis redacției.

Marian-Jean MarinescuMarian-Jean Marinescu susține că Marea B ritanie trebuie să trateze în mod egal persoanele care îi trec granițele, indiferent de țara din care provin.

”Marea Britanie este semnatara tratatelor de baza ale Uniunii. Un tratat semnat se respecta. Un prim ministru ar trebuie sa știe acest lucru. Orice cetățean european care respecta legea europeana si naționala trebuie sa beneficieze de drepturile conferite de tratatele UE indiferent de Statul Membru din care provine”, a declarat vicepreședintele Grupului PPE al Parlamentului European.

Traian Ungureanu cataloghează campania lansata de Marea Britanie ca fiind umilitoare:

”În primul rând nu se bazează pe nimic concret. Românii muncesc in Marea Britanie şi nu vânează asistenta sociala. Acest lucru este dovedit de experiența ultimilor 7 ani. Nimeni in Marea Britanie nu ar îndrăzni sa vorbească despre alte grupuri etnice așa cum vorbesc despre români si bulgari”, susține eurodeputatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.