DNA cere Parlamentului European ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi

European-ParliamentDNA cere Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi, in vederea urmaririi penale a acestuia, pentru trafic de influenta, in dosarul de coruptie al lui Nelu Iordache, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat ca a cerut si primit mita.

“In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, doamna Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a inaintat catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie solicitarea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii si formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan, membru al Parlamentului European, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de DNA, citat de Mediafax.

Potrivit articolului 9 al Protocolului privind privilegiile si imunitatile europene, membrii Parlamentului European beneficiaza, pe teritoriul national, de imunitatile recunoscute membrilor Parlamentului propriei tari.

Detalii aici.
Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.