Donald Trump susține că nu are înregistrări cu fostul director FBI, James Comey, deși anterior sugerase că acestea ar exista

Preşedintele american Donald Trump afirmă, pe Twitter, că nu l-a înregistrat în secret pe fostul director FBI James Comey, în pofida faptului că anterior a sugerat contrariul, relatează BBC News, potrivit RomaniaLibera.ro.

Precizarea de joi a lui Trump este interesantă, în condițiile în care președintele SUA sugerase, imediat după ce l-a demis pe directorul FBI, că asemenea înregistrări există.

”James Comey ar face bine să spere că nu există înregistrări ale conversațiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!”, a avertizat, la acel moment, Donald Trump.

Acum însă, liderul de la Casa Albă susține că ”nu am făcut şi nici nu am vreo astfel înregistrare”.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. ”Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări”. a declarat el.

Până la demiterea neașteptată, la 9 mai, la ordinul președintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informații că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cadrul unei audieri în Senat, fostul director al FBI a afirmat că președintele Trump i-a cerut ”fidelitate” și i-a sugerat să renunțe la anchetarea legăturii dintre Rusia și generalul în retragere Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Națională al lui Trump.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.