Partidul lui Martin Schulz promite legalizarea căsătoriilor homosexuale în Germania după alegerile legislative din septembrie

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania susține legalizarea căsătoriilor cuplurilor gay, informează Reuters.

SPD promite că, după alegerile legislative ce vor avea loc în luna septembrie a acestui an, dacă partidul va face parte din coaliția de guvernare, va legaliza căsătoria cuplurilor gay. Martin Schulz este propunerea partidului la funcția de cancelar al Germaniei. 

Acesta este cel de-al doilea partid care își anunță sprijinul pentru LGBT, după Verzi, care ar putea face, de asemenea, parte din viitoarea coaliție de guvernare. 

„Indiferent de coaliție, dacă SPD va face parte din următorul guvern, vom implementa căsătoriile pentru toți în primele 100 de zile de mandat”, a declarat secretarul general al partidului, Hubertus Heil.

Căsătoria homosexualilor este următorul pas după aprobarea parteneriatelor civile pe care Germania a implementat-o după 2001. Această măsură a fost respinsă de partidul CDU, cel din care face parte cancelarul german, Angela Merkel.

Potrivit unui studiu recent al Agenției germane anti-discriminare, 83% dintre cetățeni susâin căsătoriile homosexuale.

SPD face parte și în prezent din coaliția de guvernare alături de conservatorii Angelei Merkel. Potrivit ultimului sondaj de opinie partidul lui Merkel deține 39% din sprijinul popular, în timp ce SPD 25%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.