Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): România are, prin votul de astăzi, șansa de a nominaliza un comisar european care să aducă un plus UE. Rolul ar trebui să revină noului guvern și președintelui României

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) , consideră că, prin votul de astăzi, în urma căruia guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a pierdut încrederea Parlamentului, s-a creat contextul potrivit ca România să nominalizeze un comisar european care să aducă un plus de valoare atât UE, cât și României, a declarat acesta pentru caleaeuropeana.ro

,,Parlamentul a dat astăzi un vot pe care românii îl așteptau de mai bine de un an de zile, un vot pe care românii l-au condiționat prin prezența masivă la alegerile europarlamentare și mai ales prin votul pro stat de drept și justiție pe care l-au dat la europarlamentare și, de asemenea prin votul pe care l-au dat pentru partidele proeuropene; un vot care, sper, eu să schimbe viitorul României în bine și care să fie încheierea perioadei de tranziție de 30 ani, dominată de PSD, un partid cu mentalități și practici din perioada comunistă; o tranziție pe care PSD a ținut-o perpetuu în România, tăind de multe ori șansele României de a se dezvolta mai rapid, de a crește nivelul de trai și de a scăpa de un capitalism pe care PSD l-a întreținut și promovat, capitalismul de cumetrie, capitalismul pe acces la banii publici în atingerea intereselor electorale și a intereselor proprii. Sper ca acest parlament să meargă astăzi mai departe și să aducă în fruntea țării un guvern nou, cu partide democratice, și, de asemenea, cred că astăzi este un moment important care poate oferi României posibilitatea de a nominaliza un comisar european cu care să ne mândrim, un comisar european care să poată aduce un plus Uniunii Europene, dar și un plus României”, a declarat eurodeputatul PNL.

Citiți și Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 voturi pentru: Guvernul PSD al premierului Viorica Dăncilă a căzut

Acesta consideră că guvernul premierului Dăncilă ,,nu mai are căderea de a nominaliza un comisar pentru Comisia Europeană din partea României”  că ,,rolul acesta ar trebui să revină noului guvern și președintelui României”. 

Întrebat cum vede ca încadrare temporală procesul de nominalizare a unui nou comisar din partea României, în cazul în care PNL și-ar asuma guvernarea și în condițiile în care calendarul european este foarte strâns, pe 23 octombrie urmând să aibă loc votul asupra componenței noii Comisii Europene în plenul de la Strasbourg, Dan Motreanu a răspuns:

,,Guvernarea PSD nu mai are de data aceasta nici legitimitatea politică de a face această nominalizare, în condițiile în care înainte am invocat legitimitatea morală, pentru că astăzi guvernul Dăncilă a căzut la moțiune. Eu cred că președintele României va face rapid consultări pentru formarea unui guvern, având în vedere că a fost demarată și campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar România are nevoie de stabilitate și de un guvern care să aducă cât mai repede bugetul țării, un buget care să reflecte  exact starea economică a României și care să ofere noi perspective. În acest context, cred că președintele țării și noul guvern vor putea nominaliza, până la data de 23 octombrie, o persoană care să reprezinte România pentru funcția de comisar european și, evident, care să treacă de Comisia JURI din punct de vedere al integrității”, a precizat eurodeputatul PNL pentru caleaeuropeana.ro

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), către reprezentanții PNL Diaspora: Fundamentul proiectului european constă tocmai în libertatea de mișcare și libertatea de a alege

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) a fost gazda, alături de colegii liberali din Parlamentul European, a reprezentanților PNL Diaspora, cu care a discutat despre fundamentele construcției europene și cele mai stringente teme de pe agenda UE, potrivit unei postări pe Facebook. 

,,La invitația mea și a colegilor mei liberali din Parlamentul European îi avem zilele acestea în vizită, la Bruxelles, pe reprezentanții PNL Diaspora. La întâlnirea de astăzi am discutat despre respectarea drepturilor cetățenilor români în UE, despre libera circulație și importanța ajungerii la un acord privind Brexit-ul, subliniind faptul că fundamentul proiectului european constă tocmai în libertatea de mișcare și libertatea de a alege”, scrie Dan Motreanu.

 

Eurodeputul informează că vineri va avea loc o întâlnire cu Secretarul General al PPE, Antonio Lopez Istruiz – White, dar și cu președintele României, Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles pentru Summit-ul UE.

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), despre participarea europarlamentarilor PNL la grupul de lucru înființat de Manfred Weber pentru combaterea cancerului

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) vorbește despre înființarea unui grup de lucru specializat pentru combaterea cancerului la copii, la inițiativa președintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, într-o postare pe Facebook. 

,,Parlamentul European va avea un grup de lucru specializat în combaterea cancerului. Inițiativa aparține Grupului PPE, din Parlamentul European, din care face parte și PNL și președintelui Manfred Weber, care susține ferm finanțarea cu prioritate a noilor terapii pentru eradicarea cancerului la copii”, scrie eurodeputatul. 

Potrivit lui Dan Motreanu, rolul acestui grup este să întocmească ,,un plan serios cu soluții eficiente și pragmatice pentru prevenirea și controlul cancerului, pe care să îl înainteze Comisiei Europene spre a fi implementat în toate statele membre UE”. 

Cancerul reprezintă astăzi cea de-a doua cauză a mortalității atât în România, cât și în celelate țări UE, explică eurodeputatul PNL, deși până la 50% dintre decese ar putea fi prevenite, conform OMS.

,,Numai anul trecut, în România au fost depistate aproximativ 84 de mii de noi cazuri de cancer, la toate grupele de vârstă”, precizează Dan Motreanu. 

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Continue Reading

Dan Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE): E timpul pentru România normală, e timpul să reconstruim, pentru că avem un președinte care îi respectă pe români, Klaus Iohannis

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

E timpul pentru România normală, e timpul să reconstruim, pentru că avem un președinte care îi respectă pe români, Klaus Iohannis, a menționat eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”E timpul pentru #RomâniaNormală. E timpul pentru România fără PSD și am încredere că moțiunea de cenzură de mâine va trece. E timpul să reconstruim, pentru că avem un președinte care îi respectă pe români, Klaus Iohannis, și o echipă care a demonstrat că face performanță, Partidul Național Liberal. Cu ajutorul nostru și a celorlalți liberali din țară, cu ajutorul tuturor românilor onești, Klaus Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale!”, a scris europarlamentarul român.

Dan Măntreanu a participat miercuri seara, alături de președintele României Klaus Iohannis și de liderii organizațiilor PNL București-Ilfov, la adunarea regională a partidului, desfășurată la Romexpo. Aceasta a reunit aproximativ 2.000 de membri și simpatizanți.

Citiți și:
Președintele Klaus Iohannis: Dacă nu ne-am fi împiedicat de PSD, am fi putut să fim în rând cu națiunile europene. Europa ne respectă. Europa ne dorește

Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending