Eurostat: România are cea mai puternică creştere economică din UE în trimestrul al treilea

romania crestere economica USLRomânia a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană, de 1,6%,  în timp ce economia zonei euro a încetinit la o rată de expansiune de numai 0,1%, după ce a ieşit în trimestrul al doilea dintr-o recesiune prelungită, informează ZF.ro.

Cu plus 1,6% faţă de trimestrul al doilea şi o rată de expansiune de 4,1% raportat la trimestrul al treilea din 2012, România a înregistrat pentru trimestrul al treilea cele mai solide rate de creştere economică din UE.

Creşterea Germaniei, cea mai mare economie europeană, a încetinit la 0,3% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, pe fondul stagnării exporturilor şi avansului modest al cererii interne.

Franţa, a doua economie din zona euro, a înregistrat o contracţie a PIB cu 0,1% în trimestrul trei, după ce a ieşit din recesiune în perioada aprilie-iunie.

În Marea Britanie, creşterea economică a accelerat de la 0,7% la 0,8%, al treilea trimestru consecutiv de evoluţie pozitivă.

Stirea potrivit careia Romania a fost pe primul loc in UE in ce priveste cresterea economica a fost preluata de premierul Victor Ponta si cat si de USL pe paginile de facebook.

Sursa: ZF.ro
Foto: https://www.facebook.com/victor.ponta

One Response to Eurostat: România are cea mai puternică creştere economică din UE în trimestrul al treilea

  1. Pingback: Bugetul pentru 2014 - Cum vrea Guvernul să cheltuiască 230 miliarde lei | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.