EVZ: Șeful Departamentului Schengen și-a dat demisia din MAI

Marian Tutilescu mai.gov.roChestorul Marian Tutilescu, șeful Departamentului Schengen din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și-a înaintat cercerea de pensionare. Pentru că are gradul de chestor, solicitarea sa de trecere în rezervă trebuie aprobată de președintele României, informează cotidianul EVZ.

După aproape cinci ani de când a fost numit la cârma organismului care se ocupă cu îndeplinirea criteriilor de aderare a României la Spațiul Schengen, chestorul Marian Tutilescu a cerut pensionarea.

Ofițerul a confirmat pentru EVZ că a înaintat, astăzi, documentul prin care solicită retragerea de la cârma Departamentului Schengen pe care îl conduce din anul 2009. „Nu vreau să comentez, dar m-am săturat. Vă pot confirma că am cerut pensionarea. Toți au fost de acord că mi-am făcut treaba”, a declarat chestorul Tutilescu. Cerera de pensionare a oficialului MAI urmează să fie aprobată de președintele României, Traian Băsescu, întrucât trecerea în rezervă a chestorilor se face prin decret prezidențial. „Este o procedură care poate dura două-trei săptămâni, timp în care rămân să coordonez acivitatea departamentului”, a explicat chestorul Tutilescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.