Connect with us

FONDURI EUROPENE

Finanțat de UE, EVA Wellness – centrul exclusivist de înfrumusețare care sprijină o familie cu 11 copii

Published

on

Screen Shot 2016-03-04 at 1.38.44 PMUn centru de înfrumusețare din cartierul Francez, o zonă rezidențială exclusivistă din București și-a propus să vină în sprijinul unei familii nevoiașe cu 11 copii. Înființat cu bani europeni, EVA Wellness este o structură de economie socială creată în orașul București, gama de servicii cuprinzând tratamente faciale, corporale, și medicale, masaj, nutriție sau pilates.

Familia Procopiu, compusa din 13 persoane , dintre care 11 copii.

Familia Procopiu, compusa din 13 persoane , dintre care 11 copii.

Centrul EVA Wellness a fost lansat în cadrul proiectului european ”Economie Socială pentru o viață mai bună”- implementat în perioada decembrie 2014 – decembrie 2015 de către un consorțiu de parteneriat format din Asociația Institutul pentru Politici Sociale – Beneficiar, respectiv, Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare, Asociația „DE BUN GUST”, Asociația EnableTimișoara și UAT Făgăraș.

Suntem într-o structură de economie socială. Întreg proiectul a fost finanțat cu 1,2 milioane de euro, fiecare structură de economie socială primind în jur de 200.000 euro pentru start-up. (…) ”, a explicat Marius Ioniță, Vicepreședintele Institutului pentru Politici Sociale, inițiatorul proiectului, într-un interviu acordat Calea Europeană.

”Prin natura activității noastre, acesta era un pas necesar – noi suntem acreditați pe diverse servicii sociale iar această oportunitate de finanțare a venit într-un mod natural”, susține acesta.

Funcționând drept o întreprindere socială, centrul ajută o familie cu 11 copii nevoiași, dintre care doi se confruntă cu probleme grave de sănătate. (Claudia suferă din naștere de Sindrom Down și de tulburare phsihotică halucinatorie delirantă, însă acest lucru nu a împiedicat-o să termine liceul și să participe la concursuri sportive susținute de Special Olympics pentru persoanele cu dizabilități, unde a primit numeroase diplome și medalii. David a suferit un atac cerebral în 2010, punându-se diagnosticul empiem cerebral și a suferit mai multe intervenții chirurgicale, având în prezent  o proteză pe jumătate de craniu. David a a rămas, în urma acestor probleme de sănătate cu o pareză pe partea stângă).

”Normele privind legea economiei sociale abia au fost publicate și în curând vom deprinde această licență de întreprindere socială. Practic, în cazul nostru, o parte din veniturile pe care le vom înregistra la sfârșitul anului se vor întoarce către proprii angajați, sub forma unor asigurări de sănătate alternative, pensii de sănătate; în prezent avem în vedere o familie cu 13 membri, dintre care 11 sunt copii.” În prezent, centrul îi sprijină în construirea unei locuințe noi, cu opt camere, dintre care două sunt finalizate deja, a precizat Marius Ioniță. 

În ce privește numărul de angajați, ”proiectul a fost gândit de la început cu un minim de patru angajați -avem un manager al acestei structuri, care a fost pregătit pentru a opera toate tipurile de echipamente pe care în momentul acesta le avem în centru, doi cosmeticieni și un balneokinetoterapeut.”

Urmăriți mai jos interviul cu Marius Ioniță, EVA Wellness, Institutul pentru Politici Sociale:

Întrebată despre clienții centrului welness, Laura Buzatu, manager pentru relația cu clienții EVA Wellness, a declarat: „Clienții noștri sunt în special femei cu studii superioare, interesate de bunăstarea fizică, precum și de cea psihică și vin la noi pentru a se remodela atât corporal, dar și pentru a face o pauză din cotidianul mult prea aglomerat. Sunt încântate și le place ideea existenței unei structuri de economie socială prin care își pot aduce o contribuție în societate. Clienții sunt interesați de această idee deoarece nu au mai auzit până acum de acest tip de ajutor al grupurilor vulnerabile și își manifestă interesul și dorința de a ajuta.”

În ceea ce privește concurența de pe piață și actele caritabile, aceasta a precizat: „Nu toți cei care vin aici sunt persoane cu dare de mână sau care poate ar face acte de caritate, dar sunt anumite femei care lucrează în diferite corporații, iar atunci când aud și de acest beneficiu, sunt cu atât mai încântate și le recomandă și altora, tocmai din acest considerent. Noi putem să ne implicăm în societate și altfel decât prin baluri de caritate unde se strâng fonduri pentru persoanele defavorizate, grupuri vulnerabile.”

Interviu cu Laura Buzatu, manager pentru relația cu clienții:

Yosuan Laza Quintero: „Am auzit multe despre români înainte să vin aici de la alți europeni, dar nu este așa cum mi-au spus deoarece oamenii sunt fericiți aici . Bineînțeles că nimeni nu este perfect, în toate țările există diferențe între oameni, dar eu mă simt bine atât în sală, dar și în oraș. Românilor le place să danseze.”

Cristina Loredana Țarcă, expert în recuperare medicală: „Acesta este un centru complex deoarece în afară de gama vastă în remodelare și nutriție pe care o punem la dipoziție, are și o latura sportivă, una destul de importantă în zilele noastre. Cele mai multe persoane care stau la birou sau au muncă de teren încep să dezvolte anumite deformații ale coloanei vertebrale, aceasta fiind cea mai întâlnită afecțiune.”

În ceea ce privește recuperarea medicală, aceasta a declarat: „În primul rând facem o evaluare a persoanei, încercăm să îi aflăm trecutul medical pentru a-i putea concepe un program personalizat”.

Delia Laioș, expert în tratamente corporale și faciale: „Centrul prezintă o paletă largă de tratamente, atât faciale, cât și corporale. Pe lângă tratamentele clasice cu uleiuri esențiale cu rozmarin, trandafir, citrice, care ajută pentru un efect de hidratare, lifting, avem și aparatură, de exemplu cea pentru mezoterapie virtuală, mult mai puțin dureroasă față de cea clasică. ”

În ceea ce privește tratamentele corporale, amintim capsulă spa, tratamente anti-celulitice, radiofrecvență, cavitație, dermocell, criogenie, epilare definitivă.

Mai multe detalii despre centrul Eva Wellness sunt disponibile pe www.evawellness.ro.

.

.

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Eva Wellness | Finanțat de UE, EVA Wellness – centrul exclusivist de înfrumusețare care sprijină o familie cu 11 copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FONDURI EUROPENE

Ministrul fondurilor europene, înaintea summitului de la Bruxelles: România ar putea pierde 500 de milioane de euro în noua variantă de buget european, dar ar putea câștiga flexibilitatea între fonduri

Published

on

România ar putea pierde aproximativ 500 de milioane de euro la nivelul Politicii de coeziune, în următorul exerciţiu financiar multianual al Uniunii Europene, a declarat, miercuri, după audierile din comisiile reunite de specialitate din Parlament, ministrul propus al Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

“După cum se cunoaşte, noul procent pe care l-a pus în discuţie la nivelul Comisiei Europene este de 1,074% din venitul naţional brut. Asta pentru România înseamnă o pierdere de aproximativ 500 de milioane de euro, la nivelul Politicii de coeziune. Dacă până acum discutam de 30,566 miliarde de euro, în varianta nouă de buget suntem afectaţi cu cele 500 de milioane de euro. Comisia Europeană a înaintat un alt procent în propunerea de buget, iar eu vorbesc despre varianta nouă de buget care este acum în discuţie şi care urmează să fie negociată. Avem această pierdere şi, în general, suntem afectaţi pe zona proiectelor de infrastructură de transport, pentru că acestea au şi specific faptul că, potrivit noilor orientări la nivel de Comisie, schimbările climatice sunt prioritare”, a menţionat Boloş, înainte ca liderii europeni să se reunească la Bruxelles pentru un summit extraordinar dedicat negocierilor viitorului Cadru Financiar Multianual.

Demnitarul a subliniat că, în cadrul negocierilor care au loc la nivelul Comisiei Europene, România ar putea avea de câştigat pe flexibilitatea între fonduri, relatează Agerpres.

“Pe de altă parte, dacă negocierile vor înainta, avem câştiguri la nivel de flexibilitate a utilizării fondurilor europene pe care le avem pentru următoarea perioadă de programare, întrucât am formulat un număr de şase propuneri de măsuri pe această zonă a flexibilizării. Sper să fie, în final, câştigate proiectele de infrastructură mare (transport, mediu, apă). Nu ştim cum vor evolua lucrurile din punct de vedere al cifrelor finale. Eu sper că câştigăm din aceste măsuri de flexibilitate pe coeziune. Aici, cea mai mare alocare a României este în zona Fondului Social European unde avem 8,3 miliarde de euro. Cel mai mare câştig este flexibilitatea între fonduri, adică să putem să transferăm banii, spre exemplu, de la zona de Capital Uman către proiectele de infrastructură, fiindcă este o sumă enormă pe care o avem pe resursele umane. Suntem în situaţia în care trebuie să găsim alternative în vederea evitării sau chiar eliminării riscului de utilizare ineficientă a banilor”, a afirmat oficialul.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, renominalizarea în Guvernul Ludovic Orban II a lui Ioan Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Președintele Klaus Iohannis va reprezenta, joi, România la Consiliul European extraordinar dedicat viitorului Cadru Financiar Multianual, unde va reafirma susținerea României pentru ca noul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 să se situeze la nivelul de alocări financiare propuse de Comisia Europeană, în pofida faptului că negocierile ce se anunță complicate și dure între liderii europeni pornesc de la propunere de buget din partea președintelui Consiliului European aflată sub nivelul celei înaintate de Comisia Europeană în 2018. Potrivit propunerii respective, România ar urma să beneficieze de a patra cea mai mare alocare bugetară pentru coeziune, după Polonia, Spania și Italia, cu alocări de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Conform unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, șeful statului va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european, în condițiile în care obiectivul reuniunii este obținerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la data de 14 februarie de către Charles Michel.

Ce va susține Iohannis la Bruxelles: finanțări corespunzătoare pentru coeziune și agricultură și simplificarea acordării fondurilor europene

În cadrul reuniunii, mai arată Administrația Prezidențială, președintele Klaus Iohannis va prezenta aspectele de interes prioritar pentru țara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii.

Astfel, Iohannis ”va reafirma susținerea României pentru un buget ambițios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambițioase”.

Totodată, șeful statului va pleda în continuare pentru asigurarea unei finanțări corespunzătoare pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, subliniind că țara noastră trebuie să beneficieze de alocări substanțiale pentru aceste două politici, ca instrumente menite să reducă decalajele de dezvoltare între statele membre.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis va susține importanța asigurării unor condiții de implementare flexibile și simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene.

Continue Reading

Bugetul UE

Cotizațiile anuale de 130 de miliarde de euro ale statelor membre UE le aduc beneficii de peste 923 de milliarde de euro. Germania și Franța, marii câștigători ai Pieței Unice. România va beneficia de peste 116 miliarde euro în perioada 2021-2027

Published

on

Dan Cărbunaru, corespondență din Bruxelles

Nu există stat membru pierzător în Uniunea Europeană. Deși statele care contribuie mai mult la bugetul UE, așa numitele state contributoare sunt așezate în opoziție cu beneficiarii neți, în special când se negociază bugetul multianual al UE, cum este și cazul acum, realitatea arată că toate cele 27 de state membre beneficiază din plin de Piața Unică. Comisia Europeană a realizat un studiu potrivit căruia pentru cele 130 de miliarde de euro care ar trebui să fie vărsate de statele membre anual la bugetul UE, acestea vor beneficia de peste 923 miliarde euro. Distribuite neuniform, după cum puteți vedea în tabelul anexat, aceste beneficii generează, fără excepție, plusuri importante în economiile celor 27 de țări.

România – cotizații anuale de 2,41 miliarde euro și beneficii de 16,59 miliarde

România, spre exemplu, pentru 2,41 de miliarde de euro – contribuție anuală la bugetul UE, adică 0,90 din venitul national brut, va câștiga, anual, în perioada 2021 – 2027, 16,59 de miliarde euro, potrivit estimărilor Comisiei. Adică, pentru următorul cadru financiar multianual, va contribui cu 16,87 miliarde euro, în timp ce beneficiile Pieței Unice îi vor aduce 116,13 miliarde euro.

Austria, care se open vehement oricărei creșteri de contribuție pentru următorul cadru financiar, potrivit estimărilor Comisiei va plăti anual o contribuție de 3,84 miliarde euro, adică 0,91 la sută din venitul național brut, dar va câștiga ca urmare a prezewnței pe Piața Unică Europeană 35,61 miliarde euro, ceea ce înseamnă 7,86 la sută din venitul său național brut. rezultă un câștig de peste 30 de miliarde euro anual.

Marii contributori, marii câștigători

Germania, cel mai important contributor la bugetul UE și motorul economic al Uniunii, este și principalul câștigător de pe Piața Unică. Cele peste 32 de miliarde de euro pe care le va vărsa la bugetul UE în formula avansată de Comisie reprezintă 0,88 la sută din venitul său național brut, dar Piața Unică îi va permite un câștig anual de 208 miliarde euro, adică 5,22 la sută din uriașul său venit național brut.

Franța, al doilea mare contributor după plecarea Marii Britanii, ar urma să contribuie cu 0,91 la sută din venit, adică 22,454 miliarde euro, reușind, însă, să obțină beneficii de 124 miliarde euro de pe Piața Unică.

Lista marilor contributori, dar și câștigători, continuă cu Italia – contribuție anuală de 15,27 miliarde euro și beneficii de 81, 63 miliarde euro. Spania contribuie cu 11,95 miliarde euro și beneficiază de 64,50 miliarde anual.

Polonia beneficiază și ea din plin de apartenența la UE. Contribuie anual cu 5,68 miliarde euro și câștigă peste 45 miliarde de euro, potrivit evaluărilor Comisiei. Ungaria vocalului euro-critic Viktor Orban va cotiza cu 1,56 de miliarde de euro la bugetul UE și în schimb câștigă pe Piața Unică peste 17 miliarde de euro anual, mai mult decât România, spre exemplu, care are o contribuție mai mare.

Chiar și țările mici ies în câștig. Cipru contribuie cu 200 de milioane de euro anual șio câștigă 1.34 miliarde. Croația varsă la bugetul european 530 de milioane euro și are beneficii anuale estimate de 3,5 miliarde euro. Finlanda, care a tăiat din procentele avansate de Comisia Juncker și a dus contribuția la 1 la sută din PIB, în perioada în care a deținut Președinția Consiliului UE, ar urma să plătească o contribuție anuală de 2,22 miliarde euro, în timp ce beneficiile Pieței Unice ar urma să-i aducă 13,2 miliarde euro.

Puteți consulta lista completă întocmită de Comisia Europeană în tabelul anexat.

În această săptămână, Președintele Klaus Iohannis se va duce la Bruxelles, pentru a discuta despre foindurile europene cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, însărcinat de liderii europeni să poarte negocieri pe viitorul buget UE. Peste câteva săptămâni, șefii de stat și de guvern se vor revedea, la Bruxelles, în cadrul unui Consiliu dedicat bugetului UE.

N.R. – contribuțiile și veniturile au în vedere prețurile din 2018.

Continue Reading

FONDURI EUROPENE

Cluj-Napoca a pus în circulație 25 de troleibuze achiziționate cu fonduri europene. Emil Boc: Jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este nepoluantă

Published

on

© Emil Boc/ Facebook

Douăzeci și cinci de noi troleibuze achiziționate cu fonduri europene au fost puse marți în circulație la Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, precizând că jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică și nepoluantă.

”25 noi troleibuze, achiziționate de primărie cu fonduri europene, în circulație de astăzi în municipiu; două treimi din flota de transport public este nouă. Odată cu punerea în circulație a celor 25 noi troleibuze – din totalul de 50 achiziționate cu fonduri europene de Primăria municipiului Cluj-Napoca – jumătate din flota de vehicule destinate transportului public este electrică, nepoluantă”, a scris edilul municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Cluj-Napoca dispune deja cea mai nepoluantă flotă de transport în comun din România, iar autoritățile locale își propun ca întreg transportul public din municipiu să fie nepoluant până în anul 2026.

”Cele 25 de troleibuze aflate de astăzi în circulație îndeplinesc toate standardele europene în materie, fiind prevăzute cu toate facilitățile disponibile pe piață”, a mai spus Boc, precizând și că două treimi din totalul celor 370 de vehicule aflate în circulație – tramvaie, troleibuze, autobuze – sunt noi, în conformitate cu standardele cele mai înalte din acest domeniu.

Furnizorul noilor troleibuze este Solaris Bus & Coach SA., pretul unitar al unui troleibuz fiind de 2.934.851,78 lei cu TVA. În total, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 50 de troleibuze Solaris Trollino cu finanțare europeană, valoarea totala a proiectului fiind de 147.415.957 de lei cu TVA (circa 30,9 milioane de euro).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending