Guvern: Comisia Europeana a decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor pentru Romania

euro moneyReprezentantii UE au decis deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si reluarea platilor catre Romania, ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in urma misiunii de audit a Comisiei Europene, organizata in perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2013, informeaza un comunicat transmis miercuri de Guvern, potrivit EurActiv.ro.

Potrivit Executivului, Comisia Europeana va relua platile catre Romania in urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, “cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea romana”.

Deblocarea acestui program este un prim pas vizibil pe care-l facem pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Această decizie a Comisiei Europene confirmă rezultatele măsurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a început deja să le implementeze cu Autoritatea de Management POS DRU. Acţiuni similare sunt derulate şi cu celelate Autorităţi de Management pentru a debloca şi celelate trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“In cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POSDRU, in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care Romania le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare”, informează MAEur.

Surse: EurActiv.ro, MAEur.ro
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.