Forumul Dreptei: unirea e urgenta, dar nimeni nu se grabeste

MACHETA FORUMUL DREPTEI 300_300Forumul Dreptei, organizat de Nasul TV, a demonstrat, inca o data, cat de dificila va fi articularea Dreptei pe scena politica. La sfarsitul saptamanii trecute, am avut ocazia de a participa la aceste dezbateri, unde liderii prezenti au fost:

VASILE BLAGA , Președintele Partidului Democrat Liberal, AURELIAN PAVELESCU , Președintele Partidului Național Țărănesc – Creștin și Democrat, MIHAIL NEAMȚU, Președintele Partidului Noua Republica, MARIAN PREDA, Președintele Fundației Mișcarea Populara, ANDREI CHILIMAN,  Fundației Uniunea Național Liberală, LAURENȚIU PRIMO, Președintele Fundației Mișcarea Meritocratică, alaturi de reprezentantul Partidului Ecologist Roman.

Vasile Blaga a avut un discurs coerent si bine conturat, facand, pe de alta parte, apel, in repetate randuri, la incetarea atacurilor asupra PDL din zona formatiunilor de dreapta si la necesitatea unui pact de neagresiune.

O surpriza placuta a fost prestatia lui Mihail Neamtu, mult mai putin agresiv decat de obicei. Totusi, el nu s-a putut abtine si l-a atacat pe Mircea Preda, intrebandu-l cum apreciaza activitatea Elenei Udrea, dupa standardele Miscarii Populare. Profesorul Preda a evitat raspunsul si, pe parcursul dezbaterilor, a avut o abordare prudenta, generala si mai degraba didactica.

Andrei Chiliman si-a folosit din plin experienta acumulata pe scena politica, dar mi-a lasat impresia unei frustrari generate de lipsa unei platform politice de calibrul PNL, parid din care a fost dat afara.

Aurelian Pavelescu s-a scufundat adanc in istoria PNTCD, facand mari eforturi de a da si mesaje de actualitate, si atunci fiind implicat in schimburi de replici cu participantii la dezbateri.

Fara a-i discrimina pe ceilalti participanti, interventiile lor au fost departe de a se ridica la nivelul unui mesaj politic de calibru.

Una peste alta, cu lipsa lui MRU, aflat la o sedinta de partid la Covasna si cu lipsa lui Crin Antonescu, considerat de organizatori ca irelevant pentru Dreapta romaneasca in contextul participarii PNL la constructia USL, Dreapta a lasat impresia ca mai are nevoie de timp pentru coagulare, des majoritatea celor prezenti au cazut de accord ca acest timp nu prea mai exista.

Inregistrarea dezbaterilor poate fi urmarita aici.

Dan Carbunaru

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.