Gandul: Granita Romaniei Europene-cum poti castiga intr-o zi salariul pe opt ani

Vama Stamora Moraviţa nu este numai capitala vestică a contrabandei cu ţigări din duty-free-uri, ci locul unde se produc minuni. Aici câştigi din şpagă, într-o singură tură, salariul pe opt ani. La Moraviţa, anticorupţia din România nu a reuşit să dovedească vreun şpăgar, deşi, lunar, traficanţii „cotizează“ cel puţin patru milioane de euro vameşilor şi poliţiştilor de frontieră.
Granita Romaniei Europene este raiul contrabandei cu tigari, daca este adevarata dezvaluirea publicata de ziarul Gandul. Daca ministrul de Interne ucrainean declara, dupa intalnirea cu omologul roman, in urma cu aproape trei ani, ca va inceta contrabanda cu tigari la granita cu Ucraina atunci cand romanii se vor lasa de fumat, cele intamplate in partea opusa a tarii, la Stamora Moravita, sunt la fel de uimitoare.
Investigatiile publicate de jurnalistul Dragos Bota, corespondentul ziarului Gandul in Vestul tarii, dezvaluie cum poti castiga, intr-o singura tura, salariul pe opt ani. Cititi si va minunati, cum ajung agentii sa faca naveta, zilnic, cu avionul, de la Bucuresti, doar ca sa isi faca “datoria”. Despre cotizatiile lunare de milioane de euro si despre mecanismele contrabandistilor si partenerilor corupti, cititi aici, in Gandul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.