Generalul Hubert L’Ebraly: “DGA va fi dispusă să asiste Departamentul de Armament al României și să împărtășească experiența sa în management și în controlul programelor complexe”

Generalul Hubert L’Ebraly ce conduce Direcția Generală pentru Armament a declarat în cadrul celei de-a șaptea ediții a BSDA din București faptul că în cazul în care Guvernul României hotărăște semnarea contractului cu Naval Group, direcția pe care o coordonează poate oferi expertiză în management și în controlul programelor complexe pentruDepartamentul de Armament al României.

„Rolul Direcției Generale pentru Armament (DGA) este de a oferi forțelor franceze mijloacele necesare pentru a-și îndeplini misiunea. Pentru a realiza acest lucru pe termen lung, pentru a pregăti și a susține exporturile, lucrăm în strânsă colaborare cu forțele armate franceze și cu industria franceză pentru a specifica, valida și testa echipamentele și sistemele pentru a ne asigura că vor oferi răspunsuri adecvate atât NATO, cât și forțelor armate astăzi, dar și în viitorul apropiat și cu cea mai bună valoare sau performanță pentru bani”, a precizat generalul în discursul său de deschidere.

Generalul Hubert L’Ebraly a subliniat și importanța cooperării dintre România și Franța: “Forțele armate românești și franceze împărtășesc o istorie comună îndelungată, care datează din secolul al XIX-lea și am avut ocazia să ne sprijinim reciproc în vremuri grele. Astăzi, amenințările noastre sunt în creștere, iar Franța se angajează să continue să sprijine, în cadrul parteneriatului strategic al țărilor noastre, care sărbătorește anul acesta cea de-a zecea aniversare.”

„Franța și România discută despre alte părți ale cooperării, folosind ocazia de a consolida atât echipamentul Armatei Române, cât și industria de apărare românească. România are ambiții în special pentru forțele sale navale în Marea Neagră. Achizițiile de noi capacități, în special cele strategice pentru România, depășesc cu mult contractul de achiziție. Este o cooperare puternică care poate contribui la întărirea parteneriatului strategic și, de asemenea, să consolideze prezența europeană a apărării și a NATO în Marea Neagră. Dacă urmăriți Naval Group din perspectivă guvernamentală, aceasta nu este doar o companie de construcții navale, ci a fost și partenerul marinei noastre și al DGA de peste două sute de ani, fiind astăzi un operator important în sistemele navale de apărare.

Naval Group este singura companie din Europa care este capabilă să proiecteze și să construiască cele mai complexe sisteme din lume de la corvete la transportatoare și submarine de energie nucleară. Cu sprijinul deplin al guvernului francez, Naval Group are capacitatea deplină de a face față programelor complexe și de a-și transfera know-how-ul în România partenerului său, SNA, așa cum s-a întâmplat în multe situații din întreaga lume.

Doctrina forțelor navale franceze nu include corvete, însă sistemele sunt aceleași cu cele operate de marina franceză, iar marina franceză este prima marină NATO și se implică în toate operațiunile internaționale, fiind, probabil, prima marină vest-europeană care operează în Marea Neagră.”

„Achiziționarea capabilităților complete este un proces complex. Dacă autoritățile române aleg ofertaNaval Group, DGA va fi dispusă să asiste Departamentul de Armament al României și să împărtășească experiența sa în management și în controlul programelor complexe. Marina franceză, care operează deja în Marea Neagră, caută și căi de întărire a Marinei Române, care, desigur, operează cu aceleași sisteme cu domeniul de cooperare și pentru a întări poziția României ca actor cheie în Marea Neagră”, a conchis generalul.

Citiți și BSDA 2018. Alain Guillou, Vicepreședinte Executiv al Naval Group: România și Franța au relații de lungă durată, iar Naval Group ar fi foarte mândru să scrie o nouă pagină a acestei cooperări speciale

Interviu cu Alain Guillou, Vicepreședintele Executiv al Naval Group, furnizor de nave militare pentru cea mai puternică flotă europeană din NATO: Visul nostru este să dezvoltăm împreună cu partenerul nostru român – SNC – Șantier Naval Constanța, o cooperare industrială care să se extindă pe drumul deschis de Dacia, pentru un succes remarcabil

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.