Connect with us

NEWS

Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța: Corvetele franceze Gowind 2500 ar transforma radical capacitatea de acțiune în Marea Neagră

Published

on

Corvetele Gowind 2500 „ar transforma radical capacitatea de acțiune în Marea Neagră” și ar putea fi o contribuție majoră pentru NATO și menținerea păcii în regiunea Mării Negre, a declarat directorul general al Șantierului Naval Constanța, Radu Rusen, în cadrul expoziției Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2018.

„Șantierul Naval Constanța (SNC) are peste 125 de ani de tradiție în construcția, reparația și modernizarea navelor, de circa 15 ani de zile este un șantier 100% privat deținut de interese românești. În această perioadă a parcurs perioade importante de modernizare în vederea aducerii șantierului la standardele europene în construcția și reparația de nave. De asemenea, am fost în cei 15 ani și continuăm să fim partenerul strategic al Marinei, al Forțelor Navale Române în reparația și modernizarea celor mai importante unități pe care acestea le dețin, derulând mai multe programe în acest sens cu Marina și Forțele Navale Române. În parteneriatul pe care l-am stabilit cu Naval Group vom aduce, sperăm să putem propune Forțelor Navale Române cea mai potrivită soluție care să acopere cerințele Forțelor Navale Române și ale Marinei Române în realizarea scopurilor strategice”, a susținut Rusen. 

 

„Îndeplinim cele mai înalte cerințe în domeniu cu acest produse, corveta Gowind 2500, și suntem convinți că prin alegerea acestei soluții, România va beneficia de cea mai performantă tehnologie pentur fondurile ce vor fi alocate în acest proiect”, a declarat acesta.

Foto: Calea Europeană

Șantierul Naval Constanța va beneficia de pe urma parteneriatului cu Naval Group și va beneficia de transferul de tehnologie.

Cei doi parteneri – Șantier Naval Constanța și Naval Group- consideră că programul de corvete este un program economic major între Franța și România care face posibil nu numai ca forțele să dispună de această tehnologie de vârf, dar și va realiza un amplu transfer de tehnologie dinspre Franța spre România, urmând ca SNC să fie beneficiarul acestui transfer de tehnologie. Sunt convins și știm că parteneriatul nu se va limita numai la relația exclusivă pe care Naval Group și SNC o au, dar se intenționează să se deruleze o asociere, să se implice mai mulți jucători din piața română. De altfel, în cursul lunii noiembrie s-a semnat un parteneriat la nivelul asociațiilor construcțiilor de nave din România (ANCONAV) și constructori de nave Franța, iar prin intermediul său dorim să adăugăm cât mai multe companii românești, să le implicăm în acest proiect. Sperăm că acest parteneriat va consolida capacitățile naționale în domeniu, va conferi un avantaj strategic pe termen lung României care va beneficia, în primul rând, Marina românească.

Pentru Marina română, „considerăm că aceste corvete Gowind ar transforma radical capacitatea de actiune în Marea Neagră și ar pune România pe un loc unde Forțele Navale Române să fie respectate. De asemenea, „ar putea să devină o contribuție majoră în cadrul NATO, în eforturile de menținere a situației de pace în Regiunea Mării Negre”, a susținut Rusen. 

Citiți și:

BSDA 2018. Alain Guillou, Vicepreședinte Executiv al Naval Group: România și Franța au o relație îndelungată, iar compania Naval Group ar fi foarte încântată să scrie o nouă pagină a acestei cooperări speciale

Interviu cu Alain Guillou, Vicepreședintele Executiv al Naval Group, furnizor de nave militare pentru cea mai puternică flotă europeană din NATO: Visul nostru este să dezvoltăm împreună cu partenerul nostru român – SNC – Șantier Naval Constanța, o cooperare industrială care să se extindă pe drumul deschis de Dacia, pentru un succes remarcabil


Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2018, cea mai mare conferință și expoziție de apărare, securitate și aeronautică din estul Europei reunește la Romaero Băneasa, între 16 și 18 mai, peste 270 de expozanţi din domeniile apărării, securităţii cibernetice şi aeronauticii. Evenimentul de la Romaero, ce se ține o dată la fiecare doi ani, este cu atât mai important în acest an având în vedere bugetul mărit al armatei la 2% din PIB, multe dintre firmele participante vizând contracte de achiziții militare cu România. 

Unii din cei mai mari contractori din domeniul apărării, securității, securității cibernetice și aeronauticii, precum Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Elbit Systems, Rafael Advanced Defense Systems, Thales sau Airbus, pana la Naval Group, MBDA Missile Systems, Damen Shipyards, Fincantieri, Leonardo Company, Nurol Makina, STM, Rheinmetall, IVECO, Jeep, BMW Motorrad, Romarm, Romaero, Aerostar SA, Rom Tech, Pro Optica, UTI, Rohde&Schwarz si multi altii. 

Pe durata întregii ediții vor avea loc demonstrații și va fi expusă tehnica din dotarea Armatei României, din dotarea Forțelor Armate ale SUA, cat si cea a Ministerului Afacerilor Interne. 
Toate instituțiile publice partenere isi vor prezenta tehnica si echipamentele, cat si oferta educationala si noi informatii de interes public, in standurile expoziționale din interiorul pavilioanelor. 

Cu ocazia BSDA 2018, în ziua de 16 mai vor avea loc sesiuni de prezentare dedicate domeniilor terestru, naval și aerian, pe 17 mai este programată conferința WeAreNATO, iar ziua de 18 mai este dedicată prezentarilor de cybersecurity.

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. toni

  May 30, 2018 at 5:42 pm

  nu dorim gowind 2500 -este pentru africa nu tarilor din nato.dorim fincantieri -corveta multirol 3200 sau damen -sigma 10514.

 2. gelu

  June 1, 2018 at 1:13 pm

  corveta 32oo multirol -FINCANTIERI
  corveta 10514 -sigma-DAMEN

  si ultima daca nu mai este nimeni -gowind 2500 -naval grup desi acestia produc scump si nu au santier inca. pana se va transfera ceva de 2 lei la bosanceanu la constanta este cale lunga.

  SANTIERELE TULCEA SI BRAILA -FINCANTIERI
  SI GALATI sau MANGALIA -DAMEN

  NUMAI ACESTEA 2 POT INCEPE DE INDATA CONSTRUCTIA DE NAVE SERIOASE ,NU JUMATATE DE MODUL GEN NAVA FRANCEZA SI FARA TEHNOLOGIE PLUS SCUMPA SA IL IMBOGATESCA PE PRO RUSUL BOSANCEANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INTERNAȚIONAL

Norvegia plănuiește să construiască prima autostradă subacvatică din lume. Planul include cel mai adânc și mai lung tunel de rocă din lume

Published

on

Norvegia dorește să construiască până în 2050 prima autostradă subacvatică din lume, un proiect a cărui valoarea se ridică la 40 de miliarde de dolari, anunță CNN, citat de TVR.

Norvegia este renumită pentru peisajul său natural deosebit, terenul accidentat îngreunâd călătoriile.

Mai mult de 1.000 de fiorduri se găsesc pe coasta de vest a țării scandinave, unde locuiește o treime din populația țării de 5,3 milioane.

Pentru a face o călătorie de 1.100 de kilometri între orașul sudic Kristiansand și Trondheim, în nord, prin coasta de vest, de exemplu, durează în prezent 21 de ore și necesită șapte treceri de feribot.

Guvernul norvegian intenționează să reducă la jumătate acest timp, cu un proiect de infrastructură de 40 de miliarde de dolari, pentru a face ruta fără feribot.

Planul include poduri și cel mai adânc și mai lung tunel de rocă din lume.

Tunelul va fi construit prin fundația de stâncă, în subsolul marin, acesta fiind la o adâncime de 392 metri şi cu o lungime de 27 kilometri.

Cu toate acestea, cel mai ambițios element al proiectului este dezvoltarea unor tuneluri plutitoare, construite la o adâncime de 30 de metri sub apă.

Dacă Norvegia va reuși să ducă la bun final proiectul, aceasta ar putea deveni învingătoare în cursa globală, în contextul în care și China, Coreea de Sud sau Italia dezvoltă proiecte asemănătoare.

Continue Reading

NEWS

Premierul Spaniei Pedro Sanchez convoacă alegeri anticipate pentru 28 aprilie, după doar 8 luni de guvernare

Published

on

Premierul socialist spaniol, Pedro Sanchez, a anunțat vineri convocarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 28 aprilie, după numai opt luni de guvernare, anunță Deutsche Welle.

”Am propus dizolvarea parlamentului şi convocarea de alegeri legislative pentru 28 aprilie”, a declarat Sanchez, după o şedinţă de guvern extraordinară, anunț care era așteptat după ce Parlamentul a respins bugetul propus de Guvernul socialist, declanșând o criză legislativă.

Pe 5 martie vor fi dizolvate camerele, iar campania electorală va începe pe 12 aprilie.

”Spania este a cetăţenilor. Decizia le aparţine. Ei vor decide viitorul ţării”, a mai spus prim-ministrul socialist.

”Nu voi renunţa niciodată la dialog. Aşa putem găsi drumul spre rezolvarea crizei. Nu îmi place să mă fac că nu văd, prefer să iau taurul de coarne”, a mai spus acesta, informează Adevărul.ro

Pentru ca bugetul să fi fost aprobat, era nevoie de sprijinul a două partide separatiste catalane, care au solicitat Spaniei să recunoască dreptul regiunii la autodeterminare în schimbul votului.

Procesul celor 12 lideri separatiști, care a început săptămâna trecută la Madrid a provocat nemulțumirile blocului catalan parlamentar. În cele din urmă, Partidul socialist aflat la guvernare a respins solicitările catalanilor, deznodământul fiind respingerea propunerii de buget.

Premierul Pedro Sanchez s-a aflat la conducerea Guvernului spaniol doar opt luni, după ce predecesorul său, conservatorul Mariano Rajoy, a părăsit funcția în urma unui vot de neîncredere.

Guvernul socialist minoritar beneficia de sprijinul partidului Podemos, de extremă stânga, parlamentarii naționaliști basci și 17 deputați catalani separatiști.

Sondajele arată că Pedro Sanchez ar putea obține o largă majoritate a voturilor, dar nici în acest caz socialiștii nu vor putea forma o majoritate în Parlament, chiar dacă vor beneficia de sprijinul Partidului Podemos.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Secretarul de Stat american Mike Pompeo s-a întâlnit cu militarii români din Grupul de luptă NATO din Polonia care asigură securitatea flancului nord-estic al Alianței

Published

on

Secretarul de Stat american Mike Pompeo s-a întâlnit cu militarii români din Grupul de luptă NATO din Polonia, anunță Ambasada Statelor Unite din România printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

”Acesta le-a mulţumit militarilor americani, britanici, polonezi, croaţi şi români care asigură securitatea flancului Nord-Estic al NATO”, mai este precizat în cadrul postării amintite mai sus.

Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei alături de partenerii americani, britanici, polonezi şi croați. Batalionul din Polonia, cu baza la Orzysz, la 100 de kilometri de granița cu enclava rusească Kaliningrad, se află sub comandă americană.

Întâlnirea dintre Mike Pompeo și militarii români a avut loc în contextul în care secretarul de Stat american se află la Varșovia, ultima oprire a turneului său diplomatic est-european care a cuprins escale la Budapesta și Bratislava, scopul fiind acela de a anunța revenirea și implicarea Statelor Unite în regiune, pe fondul unei influențe tot mai crescute a Rusiei și Chinei în regiune.

Totodată, acesta va participa la conferința privind “Promovarea unui viitor pașnic și sigur în Orientul Mijlociu”, unde se așteaptă să fie prezenți reprezentanți ai 60 de țări ale lumii, inclusiv reprezentanți ai UE și NATO.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending