Guşă: Astăzi suntem în plin RĂZBOI MONDIAL economic. România se află în epicentru

cozmin_gusa“Astăzi suntem în plin război mondial declarat care e un război economic”, a declarat consultantul politic Cozmin Guşă, potrivit Realitatea.net, analizând tensiunile la nivel mondial din ultima perioadă.

“Suntem în plin conflict geo-economic care astăzi este asimilat unui război. Războiul clasic a pălit demult, mijloacele sunt mai sofisticate. Ele se sofisticaseră din timpul celui de-al treilea război mondial care a fost Războiul Rece şi care, pe o bază biunivocă de ameninţări cu armament nuclear, desfăşura fel de fel de grupări, regrupări, între blocul comunist şi blocul capitalist. Astăzi suntem în plin război mondial declarat care e un război economic bazat pe resurse în care naţiunile nu mai sunt ameninţate cu bombardarea, ci sunt ameninţate fie cu lipsa resurselor energetice, fie cu lipsa resurselor alimentare, cu fel de fel de resurse vitale pentru existenţa noastră. Rezultatul ar fi acelaşi. Ce dacă te ameninţă cu lipsa apei, comparativ cu bomba nucleară. Într-un mod cinic, mori mai greu şi într-un timp mai îndelungat cu lipsa apei sau cu lipsa de gaz. Suntem în această fază de război”, a spus Guşă.

Guşă a subliniat că România este la graniţa acestui război geo-economic: “Am putea să spunem că suntem într-un epicentru, pentru că această graniţă a războiului înseamnă mijlocul războiului, înseamnă epicentrul acestui război. Relaţiile pe care noi le avem de partea cealaltă a graniţei, peste Prut, ne fac să putem fi un actor mult mai important, dar şi o ţintă mult mai interesantă pentru strategiile extrem de subtile care se desfăşoară în această perioadă”.

 

.

One Response to Guşă: Astăzi suntem în plin RĂZBOI MONDIAL economic. România se află în epicentru

  1. GEORGESCU V 19/06/2014 at 16:49

    Nea Cosmine matale ești dus cu pluta . In afara de hoții nu ai nimic în capul ala .Ești varza .Nu o spun eu ci toată România.Ai dus Realitatea la ruina .Pe ultimul loc .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.