Guvernul a aprobat un împrumut de 900 milioane lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Eugen Teodorovici Vilnius 26 noiembrie 2013Guvernul a aprobat, miercuri, un nou împrumut cu o valoare de peste 900 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat de presă.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăți către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plăți către beneficiarii Programului Operațional Regional au fost alocate fonduri în valoare de 360 milioane de lei, pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operațional Sectorial Mediu — o sumă de aproximativ 294 milioane de lei, iar pentru cei ai Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice — o sumă de 255 milioane de lei.

Guvernul a aprobat în ședința din 26 martie un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziția Autorităților de Management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

“Valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană este de 6,580 miliarde euro, ceea ce înseamnă o absorbție curentă de 34,25% din alocarea UE”, se arată în document.

Acesta mai spune că s-a primit de la Comisia Europeană suma totală de 8,55 miliarde euro, care reprezintă 44,51% din alocarea UE 2007-2013.

“Din aceste fonduri, plățile intermediare rambursate însumează 6,446 miliarde euro, ceea ce reprezintă 33,55% din alocarea UE 2007-2013”, arată informarea MFE.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.