IMAGINEA ZILEI
IMAGINEA ZILEI
Published
11 years agoon
Presedintele Traian Basescu primeste detalii despre nava USS Donald Cook de la capitanul Scott A. Jones. Nava se afla pentru cateva zile in portul Constanta si o sa participe la un exercitiu comun cu Fortele Navale Romane.
Mai multe detalii AICI.
You may like
LIVE UPDATE | Alegeri SUA 2024 | Donald Trump vs. Kamala Harris: Americanii își aleg președintele într-o cursă considerată existențială pentru viitorul țării
Mark Rutte încearcă să liniștească apele înainte ca SUA să decidă “Trump” sau “Harris”: NATO trebuie să rămână unită, altfel o Rusie încurajată se va afla pe flancul nostru estic
Alegeri prezidențiale SUA: Trump repetă afirmațiile privind frauda electorală/Harris spune că alegătorii din statele pivot vor decide alegerile
Joe Biden salută “realegerea istorică” a Maiei Sandu: Rusia a eșuat. R. Moldova a ales “o cale aliniată cu Europa și cu democrațiile de pretutindeni”
Viktor Orban crede că victoria lui Trump în SUA va forța UE să își regândească ajutorul pentru Ucraina: Dacă America devine pro-pace, Europa nu poate rămâne pro-război
SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari. Acesta include, printre altele, rachete Stinger și sisteme antitanc Javelin
IMAGINEA ZILEI
“Îmbrățișare a eroilor” la 80 de ani de la Ziua Z: Un veteran american îi spune lui Zelenski “ești salvatorul poporului”, înainte ca liderul ucrainean să spună “nu, tu ai salvat Europa”
Published
5 months agoon
June 7, 2024Un veteran american din cel de-al Doilea Război Mondial a împărtășit un moment emoționant cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei ceremonii organizate joi cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a debarcărilor aliate din Ziua Z în Normandia, Franța, când a fost întoarsă soarta celui de-al Doilea Război Mondial, deschizând calea spre eliberarea Europei de Vest și înfrângerea Germaniei naziste.
Veteranul din Ziua Z, al cărui nume nu este cunoscut, este văzut în videoclip dând mai întâi mâna cu liderul ucrainean, acompaniați de premierul canadian Justin Trudeau.
Cu toate acestea, veteranul îi ia rapid mâna lui Zelenski și o sărută, ceea ce îi face pe amândoi să izbucnească în râs.
Veteranul este apoi văzut îmbrățișându-l pe Zelenski din scaunul său cu rotile și spunându-i că este “salvatorul poporului”.
“Nu, nu”, a răspuns Zelenski. “Tu ai salvat Europa”.
Videoclipul a devenit viral, adunând sute de mii de vizualizări, iar momentul a fost titrat de către presa anglo-saxonă drept o “întâlnire a eroilor” în ceea ce poate fi considerată, de asemenea, o “îmbrățișare a eroilor”.
So much of today was emotional, but this moment – a hero from the past meeting a hero of the moment – is quite a scene.
“I pray for you,” the veteran told Zelenskyy. pic.twitter.com/UWsQQwgOzD
— Ed O’Keefe (@edokeefe) June 6, 2024
Președintele ucrainean s-a aflat joi Normandia alături de alți 25 lideri mondiali, în frunte cu președinții Emmanuel Macron și Joe Biden, prințul moștenitor al Regatului Unit, William, premierul canadian Justin Trudeau și cancelarul german Olaf Scholz, dar și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Au mai fost prezenți președintele Italiei, Sergio Mattarrella, președintele Cehiei, Petr Pavel, președintele Poloniei, Andrzej Duda, prim-miniștrii Olandei, Greciei și Norvegiei, Mark Rutte, Kyriakos Mitsotakis și Jonas Gahr Store, dar și președintele Consiliului European, Charles Michel.
De asemenea, președintele ucrainean intenționează să stea de vorbă cu președintele Biden în timpul vizitei pentru “a avea un angajament cu el pentru a discuta despre situația din Ucraina și despre cum putem continua să ne aprofundăm sprijinul pentru Ucraina”, potrivit consilierului pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.
Marcând aniversarea cu un discurs în Normandia, Biden a pus în centrul atenției Ucraina în omagiul său adus curajului celor care au debarcat în Normandia în urmă cu 80 de ani, invocând lupta Ucrainei împotriva “unui tiran”.
La fel, în discursul său din Normandia, președintele francez Emmanuel Macron a promis Ucrainei că aliații nu vor face un pas înapoi în a o sprijini să se apere în fața Rusiei, care a readus războiul pe continentul european.
GALERIE FOTO
Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf din București și Palatul Culturii din Turnu Severin, iluminate de Ziua Europei pentru a îndemna cetățenii să voteze la alegerile din 9 iunie
Published
6 months agoon
May 11, 2024Monumentele din peste 60 de orașe din Europa, inclusiv câteva din România, au afișat mesaje care îndeamnă cetățenii să voteze, cu o lună înainte de alegerile europene din 6-9 iunie, în România fiind proiectate mesaje pe monumente din zece orașe, între acestea aflându-se clădirea Palatului Parlamentului, Arcul de Triumf din București și Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, informează PE într-un comunicat.
Arcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma și Grand Place din Bruxelles s-au numărat printre numeroasele monumente din întreaga UE iluminate pentru a marca ziua de 9 mai, Ziua Europei, și numărătoarea inversă de o lună pentru alegerile europene (6-9 iunie).
Între miercuri 8 mai și joi 9 mai, acestea au afișat sloganul campaniei electorale “Folosiți-vă votul. Sau alții vor decide în locul tău.” sau steagul european.
Printre celelalte clădiri și monumente de referință participante se numără Podul Samuel Beckett și clădirile Parlamentului național din Dublin, Primăria din Vilnius, Fortul St Angelo din Valletta, Palatul Prezidențial din Bratislava, Piața Cibeles din Madrid și Parlamentul din București, pentru a numi doar câteva dintre acestea.
Prin aceste iluminări care au avut loc în orașe de pe întreg continentul, Parlamentul European și autoritățile naționale și locale au transmis un mesaj de unitate celor 440 de milioane de cetățeni europeni cu privire la importanța pe care aceste alegeri europene o vor avea pentru viitorul fiecăruia.
Ziua Europei, care are loc în fiecare an la 9 mai, sărbătorește pacea și unitatea în Europa. Această dată marchează aniversarea istoricei “Declarații Schuman”, care a prezentat ideea sa privind o nouă formă de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre țările europene să nu mai fie o problemă.
IMAGINEA ZILEI
O “imagine a zilei pentru istorie”: Liderii Franței, Germaniei, Italiei și României, alături de președintele Ucrainei pentru că “este datoria noastră să acționăm”
Published
2 years agoon
June 16, 2022Cei mai importanți lideri europeni – președinții Franței și României, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, cancelarul Germaniei Olaf Scholz și premierul Italiei Mario Draghi – au efectuat joi o vizită istorică la Kiev, capitala Ucrainei, acolo unde au fost primiți de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu câteva zile înainte ca liderii statelor membre ale Uniunii Europene să decidă dacă vor acorda Ucrainei statutul de țară candidată la Uniunea Europeană.
După ce au sosit la Kiev cu trenul, dar din direcții diferite, Macron, Scholz, Draghi și Iohannis s-au deplasat la Irpin, în locurile unde soldații ruși au comis masacre, au omorât civili și au produs distrugeri materiale sub tirul rachetelor, pentru a-și manifesta solidaritatea și aprecierea pentru “eroismul” ucrainenilor de a se apăra în fața “barbariilor” armatei invadatoare ruse. În ce-l privește, președintele Klaus Iohannis a precizat că se află la Kiev pentru a arăta sprijinul puternic și solidaritatea față de președintele Zelenski și poporul ucrainean, iar la Irpin a afirmat că România susține ca toți făptașii ruși să fie trași la răspundere în fața justiției internaționale.
Ulterior, cei patru lideri europeni au fost primiți de Volodimir Zelenski la Palatul Prezidențial din Kiev, un moment pe care presa franceză l-a descris drept “o imagine pentru istorie”.
“Suntem aici alături de președintele Zelenski pentru că știm că este de datoria noastră să acționăm. Este responsabilitatea noastră să menținem acest impuls și să îi ajutăm pe prietenii noștri ucraineni să își făurească un nou viitor. Trebuie să ne concentrăm pe necesitatea păcii, pe efortul de reconstrucție și pe reconstruirea viitorului acestei țări“, a scris Iohannis, pe Twitter.
We are here together with President @ZelenskyyUa because we know it’s our duty to act. It’s our responsibility to keep this momentum & help our Ukrainian friends forge a new future. Focus on the need for peace, the reconstruction effort & the rebuilding of this country’s future. pic.twitter.com/yMJ5ZURs8W
— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) June 16, 2022
Această deplasare este o premieră pentru liderii celor patru țări UE de la începutul invaziei rusești în Ucraina, la 24 februarie. Cei patru lideri se află în Ucraina și pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski despre candidatura Ucrainei la UE înaintea unui aviz așteptat al Comisiei Europene și a unei dezbateri în acest sens în Consiliul European de săptămâna viitoare. Vizita este cu atât mai importantă cu cât vineri, 17 iunie, Comisia Europeană va da publicității evaluarea sa privind cererile de aderare la UE depuse de Ucraina, Republica Moldova și Georgia.
Aflat miercuri în România pentru discuții cu președintele Iohannis, președintele francez Emmanuel Macron a estimat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski va trebui să negocieze cu Rusia, iar europenii vor fi prezenţi la rândul lor la masa negocierilor.
Tot Macron, cel care s-a opus în mai multe rânduri ideii ca Rusia să fie umilită pentru războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, a subliniat că Federația Rusă “este o putere de temut”, în timp ce a definit-o ca “țară agresoare”.
De cealaltă parte, Klaus Iohannis a declarat că România lucrează intens la găsirea unor soluții pentru a crește capacitatea Portului Constanța pentru a transporta cereale din Ucraina, în contextul necesității de a asigura o securitate alimentară la nivel mondial, care este profund afectată de blocada impusă abuziv de Rusia porturilor ucrainene, ceea ce împiedică cerealele din această țară să ajungă în multe state din diverse regiuni ale lumii.
Totodată, președinții României și Franței au discutat despre integrarea europeană a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, poziția României fiind aceea că statutul de țări candidate la UE pentru Ucraina, R. Moldova și Georgia reprezintă soluția corectă moral, economic și securitar.
Publicația germană Bild am Sonntag a anunțat încă de duminică că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, va călători la Kiev alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, la finalul lunii iunie, înainte de summitul G7, programat să se desfășoare la Elmau, în Bavaria, între 25 și 27 iunie.
Ulterior, un parlamentar ucrainean a scris pe Twitter că la Kiev vor veni “cei trei mușchetari și d’Artagnan”, sugerând că celor trei lideri occidentali li se va alătura și președintele român Klaus Iohannis.
Dintre cele patru țări – Franța, Germania, Italia și România -, doar Germania și România au mai trimis reprezentanți la Kiev în cele peste 100 de zile de război declanșat de Rusia. Din partea Germaniei s-a aflat la Kiev ministrul de externe Annalena Baerbock, iar din partea României premierul Nicolae Ciucă și președinții celor două camere ale Parlamentului, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Nicolae Ciucă: Indiferent de rezultatul alegerilor americane, parteneriatul România-SUA va continua să se dezvolte și răspundă provocărilor comune
LIVE UPDATE | Alegeri SUA 2024 | Donald Trump vs. Kamala Harris: Americanii își aleg președintele într-o cursă considerată existențială pentru viitorul țării
Miniștrii economiei și cercetării au pus bazele primului program care va crea drona românească la sediul INCAS, un institut lider regional în domeniul ştiinţelor aerospaţiale
Luca Niculescu: Dacă lucrurile evoluează în ritmul actual, România ar trebui să fie membră a OCDE în 2026. Nu avem nicio întârziere, până acum suntem în grafic
ARPIM: Pentru o Românie productivă și competitivă în UE și OCDE, autoritățile și industria farmaceutică inovatoare trebuie să implementeze modele de stimulare a investițiilor
Ministrul Bogdan Ivan: Spitalele inteligente vor deveni realitate în România de anul viitor, cu 207 unități digitalizate și interconectate
Comisarul desemnat al României, Roxana Mînzatu, despre portofoliul pe care îl primește: Răspunde de aproape 20% din bugetul multianual al UE
Digitalizarea sistemului medical nu înseamnă doar investiţii, ci şi pregătirea personalului medical, subliniază ministrul Sănătății, Alexandru Rafila
Luminița Odobescu a discutat cu omologul francez despre domeniul apărării și a reiterat aprecierea României pentru contribuția Franței la consolidarea securității Flancului Estic
Ekaterina Zaharieva, comisarul desemnat al Bulgariei pentru portofoliul Start-upuri, Cercetare și Inovare, promite un nou impuls pentru competitivitatea UE
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative
Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac
Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE
Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români
Vicepreședintele PE Victor Negrescu punctează pilonii strategiei în domeniul industriei farmaceutice: Dezvoltarea inovației, securitatea medicală a Europei și protecția proprietății intelectuale
Ministrul Economiei evidențiază avantajul competitiv pe care îl poate avea România în industria dispozitivelor medicale: Să avem mai multă proprietate intelectuală înregistrată în țara noastră
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială
Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne
Alegeri R. Moldova: Maia Sandu le mulțumește cetățenilor, în special tinerilor și moldovenilor din diaspora, pentru participarea record la vot și face apel la numărarea corectă a voturilor
Premierul Marcel Ciolacu anunță o vizită în Valencia în următoarele zile: Vom avea un centru logistic pentru a-i ajuta pe românii din Spania care au suferit în urma inundațiilor
Trending
- EDITORIALE2 days ago
Iulian Chifu: Alegeri prezidențiale la Chișinău – Nu puteți voi fura cât putem noi vota!
- ROMÂNIA2 days ago
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială
- ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE2 days ago
Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne
- SĂNĂTATE6 days ago
ARPIM aduce în prim-plan România inovatoare: Drumul către un stat membru rezilient și competitiv în UE și OCDE prin parteneriat cu industria farmaceutică
- SĂNĂTATE2 days ago
MS propune o strategie pentru creșterea la 3% din PIB a producției de medicamente: Un parteneriat cu industria farmaceutică în intereselor oamenilor, necesar