Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Laszlo Tokes, posibil candidat la europarlamentare din partea unui partid din Ungaria

Published

on

tokes laszloLaszlo Tokes ia in considerare sa candideze la alegerile pentru europarlamentare ca independent, pe listele partidului FIDESZ din Ungaria, care este condus de Viktor Orban.

Laszlo Tokes va lua decizia in cazul in care toate formatiunile politice maghiare din tara noastra nu vor forma o singura coalitie pentru aceste alegeri.

“Sper ca UDMR sa tina cont de interesele maghiarilor si ale partidului”, a declarat europarlamentarul Laszlo Tokes, potrivit Adevarul.

Alegeri Europene 2019

Emilian Pavel, candidat PSD la europarlamentare, mesaj înainte de alegerile din 26 mai: Ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus integrarea României în zona euro până în 2024

Published

on

@theparliamentmagazine.eu

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) candidează din partea PSD pentru un nou mandat în viitoarea legislatură a Parlamentului European, iar în contextul în care în mai puțin de 7 zile românii, împreună cu 500 de milioane de cetățeni europeni ar urma să voteze pentru alegerile eurparlamentare, acesta a transmis un mesaj electoral pe pagina sa oficială de Facebook.

„Să fii patriot în Europa înseamnă să recunoști meritele președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. România a reușit să finalizeze 90 de dosare în doar 100 de zile și mai avem multe de finalizat până terminăm această președinție. Partidul Social Democrat, atunci când este la guvernare duce România mai departe. A dus în 2004 la finalitatea negocierile celor 33 de capitole pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, în 2003, am reușit să aderăm la NATO, tot prin guvernarea PSD. Atunci când suntem la guvernare ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus o integrare în zona euro până în 2024. Partidul Social Democrat își dorește o Românie puternică în Uniunea Europeană.”

Emilian Pavel este deputat în Parlamentul European și activează, printre altele, ca membru cu drepturi depline al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European. La finele lunii februarie eurodeputatul a primit susținerea oficială a conducerii Tineretului Social-Democrat (TSD) în vederea depunerii unei noi candidaturi pentru un loc în Parlamentul European. Mai multe informații despre activitatea acestuia, aici.

Acesta candidează pe lista PSD pentru un nou mandat în Parlamentul European, unde ocupă locul 14.

Citiți și: Partidul Social Democrat și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Rovana Plumb deschide lista social-democraților. Cine se mai află pe listă

Continue Reading

Cristian Bușoi

Cristian Bușoi, candidat la europarlamentare din partea PNL: Ordonanța interzicerii Uber și Taxify ne trage departe de Europa, de civilizație, tehnologie și transparență

Published

on

©Cristian Busoi/ Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) invită românii să iasă la vot pentru alegerile europene din 26 mai, în speranța că, astfel, se va putea corecta decizia de interzicere a Uber și Taxify, două servicii de car-sharing care au pierdut dreptul de a concura pe piață cu companiile de taxi autohtone, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

 

,,Ordonanța interzicerii Uber și Taxify arată o gândire ruginită, multe interese politice ale PSD și ne trage departe de Europa, de civilizație, tehnologie și transparență. Îi rog pe toți cei care s-au lovit de necivilizația din taxiuri să iasă la vot pe 26 mai, cu gândul la guvernul PSD, care a interzis Uber și Taxify”, este îndemnul politicianului liberal.

Acesta acuză interesele politice din spatele deciziei de interzicere a celor două servicii de taximetrie.

,,Rămân la ceea ce spuneam atât acum doi ani, cât și anul trecut: în spatele interzicerii Uber şi Taxify stau interese politice ale unor găști din PSD”, spune eurodeputatul.

Acesta este de părere că ,,interzicerea Uber și Taxify nu va îmbunătăți serviciul de taximetrie, ci dimpotrivă. Acesta va rămâne tot învechit și, de prea multe ori, de proastă calitate. Taximetria clasică are nevoie de cu totul și cu totul alt sprijin și alte facilități pentru a putea să își îmbunătățească serviciile”, mai scrie Cristian Bușoi.

De asemenea, politicianul declară că interzicerea Uber și Taxify este nefondată.

,,Nu există niciun motiv real al interzicerii Uber şi Taxify. Nu au existat plângeri ale cetăţenilor, nu au existat încălcări ale legii de către companiile respective; ba dimpotrivă, chiar și Uber și Taxify contribuie la bugetele locale şi la îmbunătăţirea condiţiilor de transport din Capitală”.

Mai mult, spune el, ,,singurul motiv real al deciziei PSD, fie că e administrația PSD a Bucureștiului, fie că e guvernul Dragnea – Dăncilă, este un lobby puternic politic. Cu fiecare lucru pe care-l face, PSD pare că ne duce mai departe de UE și de lumea civilizată”, explică eurodeputatul.

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) este membru în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest. Totodată este membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, în Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia și în Delegația pentru relațiile cu India.

Acesta candidează pentru un nou mandat de eurodeputat pe lista PNL pentru europarlamentare, unde ocupă locul 9.

Întreaga activitate a europarlamentaruluaici.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

INTERVIU Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D): Românii pot beneficia de toate avantajele apartenenței la UE doar dacă suntem un stat puternic în Europa

Published

on

Sunt foarte bucuros am contribuit la eforturile României de a bloca decizia Guvernului din Austria, decizie prin care se reduc alocațiile pentru copiii românilor care lucrează în această țară, a declarat într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D), membru al Comisiei pentru Bugete.

Acesta a scris Comisiei Europene în repetare rânduri, ”am avut contacte cu autoritățile din Austria, la cel mai înalt nivel, inclusiv cu Cancelarul Kurz. Iată că, în cele din urmă, Bruxellesul a avertizat Austria și verifică dacă măsurile adoptate nu contravin normelor europene. În condițiile în care ele sunt evident discriminatorii, am încredere că vor fi definitiv blocate. Noi, europarlamentarii, trebuie să avem zi de zi în minte faptul că românii trebuie tratați cu tot respectul de partenerii din UE și trebuie să beneficieze de toate drepturile pe care le aduce statutul de cetățean al Uniunii Europene”, a mai spus eurodeputatul român.

Redăm mai jos interviul integral:

CaleaEuropeană.ro: Domnule Răzvan Popa, dumneavoastră sunteți unul dintre puținii europarlamentari români care nu au avut șansa unui mandat întreg. Considerați că timpul pe care l-ați petrecut la Bruxelles a fost suficient pentru a face tot ceea ce ați intenționat?

Europarlamentarul Răzvan Popa: Cu siguranță este dificil ca în mai puțin de jumătate de mandat să poți realiza tot ceea ce ți-ai propus, cu atât mai mult cu cât este vorba de un prim mandat și a trebuit să mă familiarizez bine cu toate mecanismele de lucru ale Parlamentului European. Am învățat multe într-o scurtă perioadă de timp și cred și că am utilizat acest timp pentru a realiza cât mai multe. Îmi doresc să continui activitatea din Parlamentul European pentru că am o serie de proiecte pe care doresc să le finalizez, dar și altele pe care mă gândesc să le propun în viitor.

CaleaEuropeană.ro: Care considerați că este cel mai mare succes al activității dumneavoastră în Parlamentul European?

Europarlamentarul Răzvan Popa: Sunt foarte bucuros am contribuit la eforturile României de a bloca decizia Guvernului din Austria, decizie prin care se reduc alocațiile pentru copiii românilor care lucrează în această țară. În mod repetat am scris Comisiei Europene, am avut contacte cu autoritățile din Austria, la cel mai înalt nivel, inclusiv cu cancelarul Kurz. Iată că, în cele din urmă, Bruxellesul a avertizat Austria și verifică dacă măsurile adoptate nu contravin normelor europene. În condițiile în care ele sunt evident discriminatorii, am încredere că vor fi definitiv blocate. Noi, europarlamentarii, trebuie să avem zi de zi în minte faptul că românii trebuie tratați cu tot respectul de partenerii din UE și trebuie să beneficieze de toate drepturile pe care le aduce statutul de cetățean al Uniunii Europene.

Dincolo de aceasta sunt multe alte inițiative și acțiuni de care sunt mândru: proiectele pilot pe care le-am inițiat – peste 20; sesizarea repetată a Comisiei Europene pe probleme de interes pentru români; susținerea activă a eforturilor României de a adera la Spațiul Schengen. Sigur, totul este și un efort de echipă și de aceea este important ca România să trimită în Parlamentul European oamenii care să îi apere interesele.

CaleaEuropeană.ro: Partidul Social Democrat insistăm să transmită faptul că în Parlamentul European trebuie să fie ”patrioți”. Care este sensul acestui mesaj? Sunt mulți care susțin că este un mesaj antieuropean.

Europarlamentarul Răzvan Popa: PSD este cel mai proeuropean partid din România. Suntem partidul care a stat la baza proiectului național de integrare a țării în structurile euroatlantice și a dus și greul acestui proces. Noi credem că România trebuie să fie un stat puternic în Uniunea Europeană, care să își exprime pozițiile fără teamă. Acest lucru nu este un slogan. Românii pot beneficia de toate avantajele apartenenței la UE doar dacă suntem un stat puternic în cadrul acestui proiect, un stat pe picioarele noastre.

A fi patriot este un lucru normal și fără de care nimeni nu poate reprezenta românii la Bruxelles. Vă dau exemple. A fi patriot înseamnă să ceri eliminarea dublului standard la alimente. A fi un trădător al interesului național înseamnă să te opui unei măsuri care ar putea elimina acest standard dublu. Știți cine s-a opus? Reprezentanții PNL din Parlamentul European. A fi patriot înseamnă să nu ceri sancționarea propriei țări, așa cum făceau Macovei cu Preda și cum încep să facă și liberalii. A fi patriot înseamnă să nu votezi în Parlamentul European împotriva propriei țări, așa cum fac cei din PNL.

CaleaEuropeană.ro: Cum vi se pare până la acest moment campania electorală?

Europarlamentarul Răzvan Popa: În mod sincer vă spun că românii meritau mai mult din partea partidelor de opoziție. Doar PSD vorbește despre ce este de făcut pentru români, în țară și la Bruxelles. În contrapartidă, PNL și USR-PLUS se întrec într-un concurs de înjurături la adresa PSD, lucru care îi descalifică. Acesta este programul lor: agresivitatea și minciuna. Dar eu cred că nota de plată va veni în 26 Mai, când românii le vor transmite celor din opoziție că o astfel de politică este inacceptabilă.

CaleaEuropeană.ro: Un mesaj, de final, pentru români.

Europarlamentarul Răzvan Popa: Fiind în campanie pentru alegerile europene, îi invit pe români să vină la vot și, mai ales, să țină cont de necesitatea de a trimite la Bruxelles oameni ccare să își dorească să le ofere cetățenilor acestei țări o viață demnă în Europa. România nu are nevoie la Bruxelles de vânători de poze și mai ales nu are nevoie de oameni gata oricând să tranzacționeze interesul național.

Răzvan Popa este membru al Comisiei pentru Bugete, dar și membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Comisia pentru afaceri juridice, Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale. De asemenea, Răzvan Popa face parte din Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE și Delegația pentru relațiile cu Canada.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending