Liderii europeni vor acţiuni rapide pentru a combate şomajul în rândul tinerilor

somajLiderii europeni, reuniţi marţi la Paris pentru o conferinţă privind locurile de muncă pentru tineri, au subliniat la unison necesitatea de a “se mişca rapid” pentru reducerea şomajului în rândul celor aproape şase milioane de tineri cu vârste sub 25 de ani care nu au un loc de muncă în Europa.

“Miza este să ne mişcăm rapid”, a declarat preşedintele francez François Hollande, în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea acestei reuniuni la care au participat aproape toţi şefii de stat şi de guvern din UE, relatează AFP, citata de Mediafax.

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a subliniat că “esenţialul mijlocelor depinde de statele membre”. “Trebuie lucruri concrete, rezultate rapide”, a insistat el.

Pentru preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, acest summit este “un semnal în sine deoarece şefii de stat şi de guvern arată că tratează cu seriozitate problema şomajului în rândul tinerilor. Este provocarea UE!”, a declarat el.

În total, aproximativ 45 de miliarde de euro vor fi mobilizaţi în trei ani pentru angajarea tinerilor, dintre care şase miliarde de euro vor fi alocaţi în iunie de Consiliul European.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.