M. R. Ungureanu, ultimul premier român care a negociat cu chinezii: Semnăturile sunt simbolice

Mihai-Razvan-Ungureanu1-300x168Pe 26 aprilie, în ajunul căderii guvernului pe care îl conducea, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu reprezenta România la a doua ediție a forumului economic China – Europa Centrală și de Est. Evenimentul se organiza la Varșovia, după ce, cu un an în urmă, delegația chineză sosise la Budapesta. Ungureanu, care cunoaște bine dosarul relațiilor româno-chineze, califică forumul de la București drept un moment istoric. Cu toate astea, fostul prim-ministru precizează că semnăturile de pe memorandumuri cântăresc în plan simbolic și că rezultatele se vor vedea când va fi deschis ”primul șantier”, notează DCNews.

Într-un interviu acordat publicației, senatorul consideră că discuții despre o strategie a Chinei de tipul ”divide și cucerește” nu își au rostul.

“Deocamdată vorbim de semnarea formală a câtorva documente bilaterale, majoritatea memorandumuri de înțelegere, care mai curând dezvăluie intențiile, dar de la intenții până la fapte e drum lung. Nu semnătura de astăzi este importantă, altfel decât simbolic, ci ceea ce va urma. Și, evident, vom privi cu atenție momentul în care se va deschide primul șantier. Atunci putem spune că există rezultate.” a declarat Ungureanu.

Interviul integral, AICI.

Sursa: DCnews.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.