Mâine va avea loc prima ședință de guvern prezidată de Mihai Fifor, premierul intermar desemnat de președintele Klaus Iohannis

Premierul intermar al României, Mihai Fifor, va prezida pentru prima dată o ședință de guvern miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 13.oo, informează Agerpres.

Premierul interimar Mihai Fifor a venit marţi la Palatul Victoria, după ce a fost desemnat în această funcţie de preşedintele Klaus Iohannis, în urma demisiei lui Mihai Tudose.

Foto: MAp

“Premierul Tudose mi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. (…) După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă şi cât ţine de mine am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine (n.r. – miercuri)”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă a fost nominalizată, marţi, de Comitetul Executiv al PSD, pentru funcţia de premier. Nominalizarea ar fi fost votată de forul de conducere în unanimitate, cu o abţinere. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.