Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu: PE solicită un cadru de reglementare care să asigure stabilitatea financiară și protecția consumatorilor după folosirea noilor tehnologii în sectorul financiar

Published

on

© European Union 2017 - Source : EP

Parlamentul European solicită Comisiei Europene un cadru de reglementare care să asigure stabilitatea financiară și protecția consumatorilor prin folosirea noilor tehnologii în sectorul financiar, propunând, în acest sens, un set de recomandări care să ghideze Execurivul în redactarea Strategiei financiar-digitale europene, transmite eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE).

Într-o postare pe Facebook privind explicația de vot la raportul ”Digital Finance: emerging risks in crypto-assets – regulatory and supervisory challenges in the area of financial services, institutions and markets”, din sesiunea plenară Bruxelles, 5-8 octombrie 2020, Marian-Jean Marinescu menționează că „folosirea noilor tehnologii în sectorul financiar are potențialul de a aduce importante beneficii, precum reducerea costurilor, îmbunătățirea managementului informațiilor sau transparența tranzacțiilor”. În același timp, eurodeputatul atrage atenția că „noile tehnologii pot pune în pericol stabilitatea financiară, pot agrava infracțiunile financiare și pot slăbi protecția consumatorilor și, prin urmare, este nevoie de un cadru de reglementare stabil și cuprinzător”. Astfel,  raportul votat de Parlamentul European propune un set de recomandări care să ghideze Comisia Europeană în redactarea Strategiei financiar-digitale europene, precizează eurodeputatul PPE.

Mai exact, raportul Parlamentului solicită Comisiei să vină cu o propunere legislativă în domeniul cripto-produselor ( de la cripto-monede până la token-uri de securizare a plăților), pentru a elimina golurile legislative și a oferi predictibilitate legală și protejarea consumatorilor și a investitorilor. De asemenea, explică Marinescu, eurodeputații solicită modificări legislative în ce privește ”cyber-resilience”, în special pentru tehnologia informațiilor și a comunicațiilor și securitatea cibernetică în domeniul financiar.

„Este necesară modernizarea regulilor curente, adaptarea la standardele internaționale și eliminarea golurilor legislative care ar putea pune în pericol consumatorii, investitorii și mediul de afaceri. Foarte importantă este și îmbunătățirea managementului informațiilor prin armonizarea cu actualele reglementari europene privind protecția informațiilor sau cele împotriva spălării banilor”, precizează politicianul român. 

 

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: PPE este alături de cetățenii din Belarus

Published

on

© European Union 2018 - Source : EP

Partidul Popular European este alături de cetățenii din Belarus, a transmis eurodeputatul Marian-Jan Marinescu (PNL, PPE) într-un mesaj pe Facebook, atrăgând atenția că ”pentru represiunile din Belarus nu este responsabil doar Lukașenka, ci și cei aflați în poziții cheie în regimul său”.

”PPE a alcătuit o listă cu aceștia, iar pe ea se regăsesc ministrul de interne din Belarus, care a organizat falsificarea alegerilor din august și înăbușirea protestelor pașnice, precum și șeful administrației prezidențiale, responsabil pentru torturarea celor arestați arbitrar”.

La 1 octombrie, Uniunea Europeană a decis impunerea de sancțiuni împotriva a 40 de persoane care se fac responsabile de represiune împotriva manifestanților pașnici din Belarus, țară cuprinsă de ample proteste după alegerile prezidențiale din 9 august, considerare de opoziție a fi fost fraudate.

Cu toate acestea, liderul Aleksandr Lukașenko nu se numără printre persoanele sancționate.

România și-a arătat sprijinul cu diferite ocazii față de adoptarea mai multor sacțiuni împotriva regimului din Belarus, cea mai recentă poziție în acest sens fiind aceea a ministrului de externe, Bogdan Aurescu. ”Susţinem mai multe sancţiuni, ne alăturăm unui grup de ţări care solicită mai multe persoane pe listă (celor supuşi sancţiunilor, n.red.), printre care domnul Lukaşenko. România a cerut deja, la finalul lunii august, includerea domnului Lukaşenko pe lista persoanelor sancţionate şi, dacă situaţia se înrăutăţeşte şi mai mult, trebuie să luăm în considerare mai multe sancţiuni, poate sancţiuni economice îndreptate împotriva resurselor domnului Lukaşenko”, a precizat șeful diplomației române înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe al UE, desfășurat la Luxembrug la 12 octombrie sub egida președinției germane a Consiliului Uniunii Europene.

În contextul intensificării reprimării protestelor de la Minsk, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, i-au anunțat la 21 octombrie pe eurodeputații reuniți în sesiune plenară că se pregătește ”următorul pachet de sancțiuni”, însuși Aleksandr Lukașenko fiind inclus de această dată pe această listă.

Ca formă simbolică de sprijin și recunoaște a eforturilor pentru a apărarea democrației și libertății de gândire în fața unui regim brutal, Parlamentul European a oferit la 22 octombrie opoziției democratice din Belarus Premiul Saharov 2020, o distincție înființată în 1988, denumită în onoarea fizicianului și disidentului politic Andrei Saharov.

Între timp, lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a anunţat luni începerea unor greve pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, aflat la conducerea țării din 1994.

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: UE se așteaptă ca democrația și statul de drept să triumfe în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru prosperitatea cetățenilor moldoveni

Published

on

© European Union 2015 - Source : EP

Uniunea Europeană se așteaptă ca democrația și statul de drept să triumfe în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru prosperitatea cetățenilor moldoveni, este mesajul transmis de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), în apropierea scrutinului de la 1 noiembrie. 

„Pe 1 noiembrie au loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, în condiții de pandemie, care au determinat și o bună parte a observatorilor internaționali să stea acasă. Ce mesaj transmite UE înaintea acestor alegeri? Același pe care l-a transmis și acum 6 ani, când a semnat Acordul de Asociere cu Chișinăul: democrația și statul de drept produc prosperitate. Iar atunci când un guvern sau altul nu s-a achitat de aceste obligații asumate, când banii nu au adus bunăstarea oamenilor, ci a unor oligarhi, atunci UE a introdus principiul condiționalității și a ales să vireze banii direct comunităților, și nu guvernului. UE trebuie să îi sprijine în continuare pe cetățenii moldoveni și să se asigure că ei văd efectele banilor pe care UE îi investește în drumuri, școli sau specializarea lucrătorilor din justiție și poliție”, scrie eurodeputatul pe Facebook. 

Potrivit acestuia, „până la finalul lui 2018, Republica Moldova primise mai mult de un miliard de euro din partea UE,  peste 70 % din exporturile Republicii Moldova merg către state ale UE, iar oamenii de afaceri afectați de embargoul Rusiei și-au recuperat pierderile grație contractelor cu parteneri din țările europene”. În plus, „în statele UE trăiesc peste un milion de suflete moldovenești”, mai spune Marinescu.  „Pentru aceștia, dar și pentru cei rămași în țară, alegerile de pe 1 noiembrie sunt extrem de importante” deoarece „încrederea este baza oricărei cooperări”.

„Atât UE cât și cetățenii moldoveni, trebuie să aibă încredere în parlamentul și guvernul de la Chișinău, căci fără încredere, nu se poate construi nimic durabil”, subliniază Marian-Jean Marinescu. 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Digitalizarea economiei europene reprezintă o mare provocare, căreia vom putea să îi facem față doar printr-o reglementare antentă a tuturor domeniilor implicate

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Digitalizarea economiei europene reprezintă o mare provocare, căreia vom putea să îi facem față doar printr-o reglementare antentă a tuturor domeniilor implicate, a transmis eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE).

Într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, acesta și-a arătat sprijinul pentru inițiativa Parlamentului European prin care sunt identificate principalele aspecte care necesită o îmbunătățire a legiferării în vederea consolidării pieței unice și pe care Comisia Europeană trebuie să le aibă în vedere pentru viitoarea Strategie digitală europeană.

”Strategia digitală europeană este a doua mare prioritate a UE, care alături de Green Deal va transforma radical economia europeană”, a precizat Marian-Jean Marinescu.

Elementele cheie atunci când avem în consolidarea pieței unice din perspectiva digitalizării sunt: aplicarea unui tratament egal activităților economice online și offline; măsuri care să sporească transparența publicității online; garantarea dreptului la informare al consumatorului; combaterea conținutului online ilegal prin introducerea unor mecanisme unitare de notificare și acțiune; reglementarea piețelor online prin stabilirea clară a țării de origine a produselor, retragerea rapidă a informațiilor incorecte, retragerea în maxim 2 zile a produselor notificate ca fiind nesigure sau contrafăcute; crearea unui sistem hibrid de supraveghere, coordonat de UE și în cooperare cu autoritățile naționale; acordarea autorităților de reglementare a prerogativelor de a impune penalizări și a lua noi măsuri.

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală

U.E.8 hours ago

COVID-19. Emmanuel Macron anunță că Franța intră în “izolare” până la 1 decembrie: Suntem depăşiţi de un al doilea val care va fi mai letal decât primul

NATO10 hours ago

Fostul președinte francez François Hollande sugereză excluderea Turciei din NATO din cauza “politicilor agresive” la adresa aliaților și la porțile Europei

U.E.10 hours ago

COVID-19: Cancelarul Angela Merkel anunță noi restricții și avertizează că sistemul sanitar german și-ar putea atinge limitele

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Klaus Iohannis, despre apelul Ursulei von der Leyen la măsuri îndrăznețe pentru combaterea COVID-19: Statele UE iau astfel de măsuri. Niciunii dintre noi nu stăm şi aşteptăm ceva de undeva

FONDURI EUROPENE11 hours ago

Klaus Iohannis a anunțat cele 12 domenii prioritare în care România va folosi cele peste 30 de miliarde de euro din fondul de redresare a UE

COMISIA EUROPEANA11 hours ago

Comisia Europeană lansează măsuri suplimentare pe fondul recrudescenței COVID-19. Ursula von der Leyen face apel la statele membre: Acțiunile curajoase vor contribui la salvarea de vieți și la protejarea mijloacelor de subzistență

S&D12 hours ago

Liderul PES, Serghei Stanishev: Directiva UE privind salariile minime adecvate, o victorie pentru social-democrați și agenda noastră pentru Europa Socială

Cristian Bușoi13 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din PE: Este important să nu lăsăm Europa vulnerabilă în fața provocărilor și să fim cu un pas în fața crizelor, indiferent de natura acestora

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

Comisia Europeană propune reguli pentru ca toți angajații din UE să fie protejați prin salarii minime adecvate unui trai decent

Cristian Bușoi13 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din PE: Trebuie să reducem inegalitățile care există pentru investigații, diagnostic și tratament între statele membre

Dragoș Pîslaru16 hours ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

ROMÂNIA2 days ago

Ela Moraru, CEO Google România: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală ar trebui să susțină și să promoveze continuarea studiilor de către femei în domeniul IT&C, fiind necesară această forță de muncă

ROMÂNIA2 days ago

Violeta Luca, Microsoft: Crearea CNTD vine într-un moment foarte bun, pe o bază în care digitalizarea s-a făcut într-un ritm accelerat, efectul de transformare fiind unul structural

ROMÂNIA2 days ago

Lansarea CNTD. Călin Bota, secretar de stat în cadrul MFE: Vom colabora foarte bine cu ADR și în perioada următoare vom găsi soluții astfel încât marile sisteme publice să poată fi digitalizate

ROMÂNIA2 days ago

Sabin Sărmaș, președinte ADR: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un mic minister al transformării digitale a României, cu expertiză din mediul privat pentru instituțiile statului

Dacian Cioloș3 days ago

Dacian Cioloș a votat adaptarea Politicii Agricole Comune la nevoile de mediu și protecția, în premieră, a lucrătorilor sezonieri prin condiționarea plății subvenției către ferme de respectarea drepturilor muncitorilor

ROMÂNIA6 days ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: România a atras în acest an fonduri europene pentru agricultură de peste două miliarde de euro

Advertisement
Advertisement

Trending