Mihai Razvan Ungureanu este prim-ministru desemnat. Cine este, ce promite acesta si care sunt noii ministri

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni seara ca Mihai Razvan Ungureanu, actualul sef al SIE, este premierul desemnat cu formarea unui nou guvern. “Am experienta unor institutii care sub mandalte mele s-au modernizat si au devenit performante: Ministerul de Externe si SIE”, a spus Ungureanu imediat dupa desemnare.

Activitate diplomatica:

ˇ Coordonator adjunct, Initiativa de cooperare pentru Europa de Sud-Est, Viena, martie 2007-decembrie 2007;
ˇ Ministrul afacerilor externe, Romania, decembrie 2004 – martie 2007;
ˇ Coordonator adjunct, Initiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est, Viena, 2003-2004;
ˇ Director general – Emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, 2001-2003;
ˇ Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe, Romania, 1998-2001.
Cariera academica:
ˇ Facultatea de Istorie, Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi:
ˇ 1992-1995, preparator universitar, Istoria Moderna a Romaniei;
ˇ 1995-1998, asistent universitar, Istoria Moderna a Romaniei;
ˇ 1998-2004, lector universitar, Istoria Moderna a Romaniei;
ˇ 2004-2006, conferentiar universitar, Istoria Moderna a Romaniei;
ˇ Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti:
ˇ din 2007, profesor universitar, Istoria Moderna a Romaniei.

Pentru un profil complet, accesati EurActiv.ro.

Conducerea PDL a decis marti in Colegiul Director inlocuirea tuturor ministri pe care i-a avut in Guvernul Boc, dupa ce si in noaptea de luni spre marti s-au dezbatut variantele de ministri. Potrivit surselor Hotnews.ro, mentinerea Elenei Udrea in Guvernul Ungureanu a creat tensiuni si dezbateri aprinse la sedinta de luni noapte din Modrogan, reprezentantii garzii vechi cerand insistent retragerea acesteia din prima linie.

Potrivit surselor Hotnews.ro Traian Igas, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme, Ion Ariton si Valeriu Tabara nu se regasesc pe lista discutata luni noaptea in Modrogan.

Gasiti mai jos propunerile PDL avansate premierului desemnat. Mihai Razvan Ungureanu va lua decizia finala.

Pentru postul de la Ministerul de Interne sustinere puternica are senatorul Gabriel Berca, un apropiat al lui Vasile Blaga. Sursele citate sustin ca secretarul de stat Bogdan Dragoi este vehiculat la Ministerul Finantelor , deputatul PDL Stelian Fuia cotat cu sanse mari pentru portofoliul de laAgricultura, la Economie este propusa Andreea Paul Vass si pentru portofoliul Comunicatiilor-Cristian Boureanu. 

Liderii Coalitiei au stabilit luni seara in sedinta sa-si mentina portofoliile actuale. Potrivit surselor Hotnews.ro UDMR isi va pastra Ministerul Sanatatiisi pe cel al Mediului dar si postul de vicepremier. UNPR va merge in continuare cu Cristian Diaconescu la Extrene si Gabriel Oprea la Aparare.

Sursele citate sustin ca la UDMR exista posibilitatea ca functia de vicepremier sa fie preluata de Kelemen Hunor. Conducerea UDMR urmeaza sa se intalneasca marti cu grupurile parlamentare pentru a clarifica propunerile pe care le vor face lui Mihai Razvan Ungureanu.

De asemenea, Catalin Predoiu la Justitie si Leonard Orban la Afaceri Europene isi vor mentine portofoliile, sustin sursele Hotnews.ro.

Andreea Paul Vass il inlocuieste pe Ioan Ariton la Ministerul Economiei, Bogdan Dragoi il inlocuieste pe Gheorghe Ialomitianu la Finante.

 Razvan Mustea (seful organizatiei de Tineret a PDL) e in carti pentru Ministerul Telecomunicatiilor, iar Daniel Funeriu va fi inclocuit deCatalin Baba

Cristian Petrescu (deputat PDL de Bucuresti) ar fi noul ministru al Turismului in locul Elenei Udrea, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

La ministerul Transporturilor este discutata candidatura secretarului de stat Alexandru Nazare (protejatul Ancai Boagiu), la Munca – deputatul PDL,vicepresedinte Comisia de Munca, Claudia Boghicevici (sustinuta de Gheorghe Falca).

Surse articol: EurActiv.ro; HotNews.ro
Sursa foto:  pongogonzo.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.