Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministerul Economiei: Preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz va fi finalizată săptămâna viitoare. Transgaz apreciază ritmul în care se derulează la Chișinău măsurile de preluare

Published

on

Preluarea companiei de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova de către transportatorul de gaze Transgaz va fi finalizată săptămâna următoare, după ce clauzele suspensive ale contractului de privatizare vor fi închise, a anunţat luni Ministerul Economiei.

FOTO: Transgaz

„O echipă de specialişti aparţinând Eurotransgaz, compania deţinută de către Transgaz în Republica Moldova, se va deplasa la finalul săptămânii următoare la Chişinău pentru inventarierea patrimoniului Vestmoldtransgaz, urmând ca de comun acord cu autorităţile competente din Republica Moldova să se semneze procesul verbal de preluare”, arată un comunicat emis luni de minister.

Prin semnarea contractului de vânzare-cumpărare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz la 28 martie de către Eurotransgaz, compania înfiinţată şi deţinută de către Transgaz în Republica Moldova, şi autorităţile din ţara vecină, s-au creat premisele construirii gazoductului Ungheni – Chişinău, un proiect vital pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova şi s-au stabilit condiţiile necesare pentru preluarea Vestmoldtransgaz şi începerea lucrărilor de construcţie la gazoduct.

Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă a salutat progresele făcute de ambele părţi în vederea finalizării acestei tranzacţii importante pentru România şi Republica Moldova.

„Sprijinul acordat de partenerul moldovean în toată aceasta perioadă, de la momentul semnării contractului şi până în prezent, combinat cu eforturile susţinute ale echipelor interdisciplinare din Eurotransgaz şi Transgaz, ne apropie de momentul finalizării tranzacţiei, conform cu calendarul agreat prin contract şi ne permite preluarea Vestmoldtransgaz. Astfel, sunt create toate premisele pentru aputea marca acest eveniment în prima parte a lunii septembrie. Ţin să felicit întregul colectiv Transgaz pentru efortul depus la acest proiect de importanţă cu adevărat strategică. Transgaz a demonstrat că are capacitatea de a deveni un jucător regional în sectorul de energie, atât prin preluarea Vestmoldtransgaz, cât şi prin progresul realizat la construcţia gazoductului BRUA”, a declarat Dănuţ Andruşcă.

La rândul său, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat că după finalizarea procesului de preluare al Vestmoldtransgaz, urmează să se treacă la etapele de achiziţie şi construţie pentru gazoductul Ungheni-Chişinău, esenţiale pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

“Complexitatea procesului de privatizare a întreprinderii din Republica Moldova de către Eurotransgaz a presupus eforturi considerabile de ambele părţi. Transgaz a demonstrat disciplină şi fermitate în respectarea calendarului agreat. Având în vedere că sunt aproape de îndeplinirea cerinţelor de căror realizare depinde finalizarea tranzacţiei, Transgaz şi subsidiara sa din Republica Moldova sunt pregătite să marcheze acest moment în prima parte a lunii septembrie, alături de partenerii lor de la Chişinău”, a declarat Ion Sterian.

„Am decis să încep vizita oficială în România cu discuțiile cu Transgaz. Este un proiect de importanță strategică pentru Republica Moldova.”, a declarat ministrul Economiei din Republica Moldova Chiril Gaburici în timpul vizitei pe care o intreprinde în România.

„Suntem la final cu îndeplinirea condițiilor contractuale privind construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului următor”, a mai precizat oficialul.

Transgaz apreciază ritmul în care se derulează la Chișinău măsurile de preluare a Întreprinderii Vestmoldtransgaz

„SNTGN Transgaz SA apreciază ritmul accelerat în care se derulează la Chișinău măsurile pentru finalizarea tranzacției prin care Eurotransgaz va prelua Întreprinderea de Stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova”, arată compania într-un comunicat remis luni presei.

„Suportul acordat de Guvernul Republicii Moldova și alte autorități de la Chișinău, din momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare și până în prezent, combinat cu eforturile susținute ale echipelor interdisciplinare din Eurotransgaz și Transgaz, au făcut posibilă apropierea de momentul finalizării tranzacției, conform cu calendarul agreat prin contract.

Complexitatea procesului de privatizare a Î.S. Vestmoldtransgaz a presupus demersuri și resurse considerabile de ambele părți pentru pregătirea finalizării acestui proces, în acord cu condițiile stabilite prin contractul de privatizare.

Având în vedere că ne apropiem de finalizarea cerințelor de a căror îndeplinire depinde momentul trecerii Vestmoldtransgaz în proprietatea investitorului, SNTGN Transgaz SA și subsidiara sa din Republica Moldova sunt pregătite să marcheze, în prima parte a lunii septembrie a.c., alături de partenerii lor de la Chișinău, acest moment și demararea procesului de reorganizare a Î.S. Vestmoldtransgaz, astfel încât să se treacă fără întârzieri la etapele de achiziții și construcții conform proiectului privind gazoductul Ungheni-Chișinău”, notează sursa citată. 

Eurotransgaz, subsidiară a Transgaz, a fost declarat câştigător al procesului de privatizare a  Î.S Vestmoldtransgaz a fost făcut de către premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în 27 februarie 2018.

O lună mai târziu, în data de 28 martie, tot la Chişinău, a fost semnat contractul de privatizare a Vestmoldtransgaz, în cadrul unui eveniment la care au participat ministrul român al Economiei şi omologul său din Republica Moldova, Chiril Gaburici.

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

Parteneriat TAROM-Blue Air. Care sunt noile servicii pentru pasagerii care aleg să zboare cu cele două companii aeriene românești

Published

on

Operatorii aerieni TAROM și Blue Air au semnat două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Primul parteneriat între TAROM și Blue Air face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei.

Astfel, pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă. Acest acord are la bază rezoluția IATA 735 attachment A, B, C. Parteneriatul transmite un mesaj suplimentar de siguranță către toți pasagerii Blue Air și TAROM, în cazul unor întârzieri neprevăzute.

Totodată, cele două companii vor pune în aplicare și acordul ”Through check-in”, prin care se asigură o experiență fluentă de călătorie. Astfel, cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor beneficia de transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalități suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluția IATA 780 Attachment A, Article 3.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb: Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă

Published

on

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a salutat miercuri aprobarea de către Comisia Europeană a finanțării Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, după ce comisarul Corina Crețu a aprobat acordarea de fonduri europene de peste jumătate miliard de euro pentru construcția magistralei de metrou până la Aeroportul Otopeni.

”Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă, atât de așteptat de bucureșteni. Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov. Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători.

Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA).

Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

 

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Cu TAROM ,,LOVE is in the air”. Călătorii în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro

Published

on

Ia-ți jumătatea mai bună și oferă-i o călătorie romantică în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro!. Oferta  durează trei zile.

În perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 Compania Tarom oferă bilete de avion reduse:

  • Pentru doar 99 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Roma;
  • Pentru doar 119 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Budapesta, Munchen, Sofia, Praga, Belgrad, Chisinau, Frankfurt, Tel Aviv;
  • Pentru doar 139 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Amman, Beirut, Stockholm, Barcelona, Londra, Nice, Madrid;

Pentru o rezervare rapidă click pe următorul link: https://www.tarom.ro/dragostea-e-nepretuita-doar-biletele-sunt-la-reducere

Toţi pasagerii beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală, catering la bord, respectiv check-in.

Biletele pot fi achiziţionate în perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 şi sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare.

Oferta este valabilă pentru cursele externe, dinspre şi înspre România, operate TAROM în perioada 01 martie 2019 – 31 martie 2019 (data ultimului retur), este supusă unor termene şi condiţii speciale, iar locurile la aceste tarife sunt limitate.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending