Ministrul Victor Negrescu, întrevedere cu ambasadoarea Olandei la București: Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat că integrarea României în spaţiul Schengen este un drept, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Foto: MAE

Potrivit sursei citate, Negrescu a avut luni o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar şi al recentului discurs susţinut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Negrescu a reiterat dorinţa României de a se integra în spaţiul Schengen, precizând că ţara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecţia graniţei externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră, relevă MAE.

„Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene şi dorim să promovăm împreună politici şi soluţii menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ţinând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că ţara noastră doreşte să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulţi ani toate criteriile pentru a adera la spaţiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate şi de protecţie a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente faţă de integrarea noastră trebuie să ştie că au la fel de mult de câştigat din apartenenţa noastră la spaţiul comun. România susţine o <Uniune de drept şi a drepturilor>, în care regulile, normele şi legislaţia europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În cadrul discuţiei au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părţi stabilind necesitatea identificării de noi modalităţi de consolidare a dialogului dintre România şi Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene. Ministrul delegat a evidenţiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România şi Regatul Ţărilor de Jos pot identifica elemente de convergenţă, se mai arată în comunicatul MAE.

 

 

.

One Response to Ministrul Victor Negrescu, întrevedere cu ambasadoarea Olandei la București: Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept

  1. George Mihai 22/07/2018 at 23:10

    Nu este adevarat. Stiri false din Romania de la corupti. Toti cetatenii romani au drept la un singur nivel de justitie, care nu este legat de un prag de 200 de mii de euro. Atata timp cat Dragnea nu este spanzurat de primul stalp, Romania nu are dreptul la Schengen. Atata timp cat Romania nu se scapa de Dancila, de Toader, de tradatorii acestia de tara, de Tariceanu si Olcuta si Nicolicea si alti penali si bolnavi mentali, Romania nu are dreptul la Schengen. Atata timp cat orasele mari sunt pline de caini maidanezi, si cand pe drumurile tarii sunt cretini pisari golindu-si vezica in tufis in vazul tuturor, Romania nu are nici un drept. Doar la blestem, saracie, si boala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.