Oficial BCE: Nu există instrumente pentru a lupta împotriva aprecierii monedei euro

Ewald NowotnyNu există niciun motiv pentru ca Banca Central Europeană să intervină în vederea slăbirii cursului de schimb al monedei euro, care afectează unele economii din zona euro, a declarat marţi seară Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

‘Desigur că nu suntem fericiţi de această apreciere şi sunt conştient că întărirea euro are un impact negativ în special asupra economiilor mai slabe şi ar putea exacerba decalajul economic’, a declarat Ewald Nowotny. ‘Însă nu văd niciun instrument pe care am putea să îl utilizăm împotrivă şi de asemenea nu cred că problema a atins o asemenea gravitate încât să implice un răspuns. Va trebui deci să ne acomodăm cu această situaţie’, a adăugat Nowotny, care este şi guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei.

O moneda euro puternica, in crestere cu peste 8% in raport cu dolarul in ultimele trei luni, complica sarcina BCE iar membrii consiliului guvernatorilor au pareri impartite cu privire la modul cum ar trebui sa reactioneze.

Sursa: Agerpres.ro
Foto: www.ecb.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.