UPDATE. Explozie într-o autogară din Manhattan. Suspectul, un simpatizant ISIS, a fost reținut

UPDATE: Explozia produsă luni dimineață în centrul Manhattanului a fost o ”tentativă de atac terorist”, a afirmat primarul metropolei americane, Bill de Blasio, conform BBC News.

Cel care a declanșat dispozitivul exploziv artizanal este untânăr originar din Bangladesh, care a fost inspirat de ISIS, au declarat surse citate de New York Post.

Suspectul are 27 de ani și locuia în Brooklyn. Bărbatul amplasase bomba în partea dreaptă a jachetei și a declanșat-o în timp ce se afla prin tunelul de tranzit Manhattan, însă s-a grăbit, iar explozia a fost diminuată. Bărbatul are răni grave, însă poliția a reușit să vorbească pentru scurt timp cu el, iar presupusul terorist a declarat că și-a confecționat mecanismul artizanal la compania electrică la care lucrează.

Președintele Donald Trump și primarul Bill de Blasio a fost imediat informați cu privire la incident, au anunțat Casa Albă și presa locală.

Potrivit unor surse media, mai multe persoane ar fi fost rănite.

Departamentul de poliție din New York a anunțat luni că verifică informațiile despre o explozie în centrul metropolei americane

Poliția new-yorkeză a anunțat pe Twitter că o explozie „de origine necunoscută” a avut loc la intersecția dintre 42nd Street și 8th Avenue, în centrul Manhattanului.

Poliția precizează că informațiile sunt preliminare, mai multe detalii urmând să fie anunțate când vor fi disponibile.

Mai multe linii de metrou sunt în curs de a fi evacuate.

Potrivit postului WABC, care citează surse din cadrul poliției, ar exista mai mulți răniți și un suspect ar fi fost reținut de poliție.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.