INTERVIU Medicul Florin Lăzărescu, președintele Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD) : Cheia succesului o reprezintă transmiterea încrederii către pacienți și investiția permanentă în personal

Într-un interviu pentru Calea Europeană, Florin Lăzărescu, președintele Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD), a precizat faptul că succesul clinicii Trident se datorează standardelor ridicate încă de la începutul activității, atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și din punctul de vedere al tehnologiei, dar și investirii permanente în personal.

Dan Cărbunaru: Domnule Lăzărescu, cum ați ajuns la acest nivel de performanță la care funcționează Clinica TRIDENT? Sunt puține domenii în care standardele sunt ridicate. Din păcate, zona medicală, din care face parte și stomatologia,  suferă de un exod în masă al specialiștilor în domeniu și se confruntă și cu lipsa de tehnologie. Clinica TRIDENT este, însă, o excepție!

Florin Lăzărescu: Sunt 15 ani de când am deschis clinica TRIDENT. Am pornit la drum cu standardele ridicate și ne-am poziționat la nivel înalt, atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și din punctul de vedere al tehnologiei. Astfel, am putut mereu să oferim pacienților tot ce este mai bun, mai nou și mai benefic în stomatologie.  Am fost pionierii microscopiei optice în tratamentele dentare, în general, și în tratamentele endodontice, în special, și am avut în echipă unul dintre primii specialiști din țară care efectua, acum 15 ani, tratamente endodontice sub microscopul optic. Datorită acestui start bun, încă suntem în topul clinicilor medicale cărora alte cabinete sau clinici dentare le trimit pacienți. Suntem recomandați în cazuri dificle sau complicate și, în prezent, avem o echipă de patru endodonți care fac acest lucru. Ghidați de același principiu- de a inova în domeniul stomatologiei din România- am investit de-a lungul acestor 15 ani permanent în tehnologie, dar și în pregătirea medicilor nostri. Ultima achiziție este un aparat de anestezie generală, TRIDENT fiind printre puținele clinici stomatologice din țară care oferă posibilitatea unor intervenții ample, a unor intervenții chirurgicale sub anestezie generală.

Dan Cărbunaru: Este totuși o piață foarte dinamică. Cum reușiți să țineți pasul, să vă mențineți în top?

Florin Lăzărescu: Investind în oameni. Mediul în care lucrăm, echipa pe care am reușit să o formăm, relațiile interumane sunt factori importanți pentru noi, care ne ajută să rămânem în top.  Reușim astfel să transmitem pacienților încredere și colegilor, determinare și bucuria că alături de noi pot crește. Cheia reușitei este investiția permanentă în personalul care lucrează cu noi.

Dan Cărbunaru: Ați accesat sume importante din Fondurile Europene de-a lungul timpului, în special pentru pregătirea oamenilor, dar și pentru dotări și aparatură. Intenționați să faceți asta în continuare?

Florin Lăzărescu: A fost o perioadă în care am accesat Fonduri Europene prin intermediul Societății de Stomatologie Estetică din România, ai cărei membri fondatori suntem, și am reușit să oferim trainiguri de specializare pentru medici din România. Aproximativ 4000 de medici au fost implicați în acest proiect. Sigur că și medicii clinicii noastre au luat parte la aceste proiecte și au avut posibilitatea să meargă la cursuri importante de pregătire atât teoretică, dar și practică. Însă Clinica TRIDENT este un proiect crescut din surse proprii, începând de la construcția propriu-zisă a clădirii, fiind singura clinică dentară din București construită de la 0 cu acest scop, până la investiții tot din surse proprii în aparatură de ultimă generație. Nu ne gândim în momentul de față la accesarea unor Fonduri Europene.

Dan Cărbunaru: În aceste condiții, devine foarte importantă forța financiară pe care o aveți pentru a gestiona resursele pe care le-ați angajat, fie umane sau tehnologice.  Cât de solidă este baza financiară pe care se dezvoltă clinica TRIDENT?

Florin Lăzărescu: Avem în momentul de față o cifră de afaceri considerabilă, care ne permite un plan de dezvoltare, nu de la o lună la alta, ci pe o periodă mai lungă de timp. Am lansat în acestă toamnă o campanie de marketing, încercând din nou să fim inovatori pe domeniul nostru și în acest segment. A fost o campanie lansată împreună cu Alex Gâlmeanu, un artist fotograf care a colaborat excelent cu echipa noastră de marketing și a realizat niște ședințe foto de excepție având rol principal actori profesioniști de la noi din țară. Am atins mult latura umană a lucrurilor și am evidențiat felul în care noi reușim să redăm bucuria și zâmbetul și fericirea pacienților care ne calcă pragul.

Citiți și 

Medicul român Florin Lăzărescu a fost ales președinte al Societății Europene de Cosmetică Dentară

Premieră în stomatologia românească – se lansează primul proiect de economie socială destinat sănătății orale

Centrul de stomatologie Trident investește două milioane de euro într-un nou sediu

Dan Cărbunaru: Pe măsură ce nivelul tehnologiei pe care o utilizați crește, se dezvoltă și grija pentru pacient, relația cu el, comunicarea. Cum reușiți să păstrați un echilibru, cum rămâneți umani în mijlocul tehnologiei?

Florin Lăzărescu: Energia în acest sens mi-o adun din cabinetul medical pe care l-am păstrat, pe lângă clinică. Este primul meu cabinet, acolo pacienții sunt foarte apropiați și relațiile interumane, foarte importante. Permanent îmi găsesc inspirație acolo și reușesc să o aduc și în clinică, chiar dacă aici uneori este și greu să te vezi într-o zi cu toată lumea. Chiar și așa, atmosfera  este caldă și prietenoasă. Ne dorim ca pacientul să nu vină la noi doar ca la un medic care îi rezolvă o problemă de sănătate. Să-i facă plăcere să vină și să știe că la noi găsește bucurii:  atât ale lui, venite din relații umane calde și din profesionalismul pe care îl primește, cât și ale noastre, apărute zilnic din faptul că, într-adevăr, schimbăm vieți.

Dr. Florin Lăzărescu este medic stomatolog, corporate director al Societății de Stomatologie Estetică din România și director asociat al Clinicii stomatologice TRIDENT, din București. Începând cu noiembrie 2015 este președinte al Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD).  Membru al ESDC din 2004 și ulterior vicepreședinte al acestei societati, dr. Florin Lazarescu este implicat activ în toate proiectele ESDC, promovând continuu principiile fundamentale ale cosmeticii dentare și importanța stomatologiei estetice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.