Ombudsmanul european are pe rol o reclamaţie a unui europarlamentar român la adresa PE

O reclamaţie a europarlamentarului Adrian Severin la adresa conduitei PE în scandalul izbucnit după publicarea articolului din Sunday Times se află pe rolul ombudsmanului european, acesta cerând, printre altele, acces la birourile sale şi crearea unui organism al PE care să apere eurodeputaţii, anunţă Adevarul.ro.

Potrivit Ombudsmanului european, cazul a fost deschis la 31 ianuarie, în urma sesizării făcute de un europarlamentar implicat în scandalul declanşat de cei de Sunday Times.

Plângerile europarlamentarului vizează Parlamentul European, acuzat că nu a respectat regulile de securitate, permiţând astfel ca doi jurnalişti de la Sunday Times să acţioneze sub acoperire în incinta Legislativului, unde au făcut înregistrări video şi audio cu dispozitive de înregistrare neautorizate. De asemenea, Parlamentului European i se impută faptul că nu a formulat o acţiune penală împotriva publicaţiei Sunday Times şi că nu a informat procurorul competent de pătrunderea ilegală în incinta sa.

Potrivit unor surse europene, reclamantul în acest caz este Adrian Severin, iar Ombudsmanul ar urma să dea un răspuns până la sfârşitul acestui an.

Mai multe informaţii AICI.

Sursa foto: stoleruandreea.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.