Parlamentul ucrainean a încheiat şedinţa extraordinară fără un vot în cazul Timoşenko

Parlamentul ucrainean a încheiat şedinţa extraordinară de miercuri fără să supună la vot proiectul de lege care ar fi permis rezolvarea situaţiei opozantei încarcerate Iulia Timoşenko (foto), a cărei eliberare este cerută de Uniunea Europeană în vederea semnării unui acord de asociere, relatează AFP, potrivit EVZ.ro.

iulia-timosenkoPreşedintele Parlamentului, Volodimir Rîbak, a încheiat şedinţa fără ca proiectul de lege care i-ar fi permis fostului premier să plece la tratament în străinătate să fie prezentat de către un grup de lucru alcătuit din deputaţi favorabili puterii şi din cadrul opoziţiei. “Închei şedinţa extraordinară a Parlamentului. Următoarea şedinţă va avea loc pe 19 noiembrie”, a declarat Volodimir Rîbak.

Emisarii europeni, fostul preşedinte polonez Aleksander Kwasniewski şi fostul preşedinte al Parlamentului European (PE) Pat Cox, prezenţi miercuri în Parlamentul ucrainean, urmează să prezinte un raport final în PE joi, înainte de summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în perioada 28-29 noiembrie la Vilnius şi în cadrul căruia Ucraina spera să semneze acordul de asociere cu UE (Uniunea Europeană).

Sursa: EVZ.ro
Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.