Suma record: Cel mai scump tablou din lume

“Three Studies of Lucian Freud”, pictat de artistul britanic Francis Bacon în 1969 (foto), a fost cumpărat la licitaţie pentru suma record de 142 milioane de dolari.

francis_bacon_lucien_freud_triptychOpera de artă a fost vândută la licitaţie marţi, la New York, de către casa Christie’s, unui client care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 80 de milioane de dolari, potrivit EVZ.ro.

Licitaţia a fost organizată marţi la New York. Astfel, “Three Studies of Lucian Freud” a devenit cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată, după cum precizează BBC News.

Tripticul “Trei studii ale lui Lucian Freud/ Three Studies of Lucian Freud” este format din trei tablouri în care Lucian Freud apare în trei ipostaze diferite. Cele trei tablouri au fost pictate în 1969, la Colegiul regal de artă din Londra, după ce atelierul lui Francis Bacon a fost distrus într-un incendiu.

“Three Studies of Lucien Freud” a detronat tabloul “Ţipatul/ The Scream”, de Edvard Munch, care anul trecut a fost adjudecat pentru suma de 119,9 milioane de dolari.

Sursa: EVZ.ro
Foto: en.wikicollecting.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.