Petru Luhan, PPE: Cetățenii români nu sunt materialul de campanie electorală al britanicilor

luhan_petruPetru Luhan, europarlamentar PDL, a criticat dur, la Strasbourg,  populistii britanici ce s-au declarat impotriva imigrantilor romani si bulgari si care, in opinia europarlamentarului, au lansat atacuri xenofobe.

”Să nu îi mai lăsăm să lovească în România! Cetățenii români nu sunt materialul de campanie electorală al britanicilor și nici bătaia lor de joc!” subliniaza europarlamentarul in comunicatul remis caleaeuropeana.ro.

Petru Luhan a criticat dur atacurile xenofobe şi a cerut ca Parlamentul European să ia atitudine față de problema imigranților români şi bulgari: “Doresc să îmi exprim dezacordul total față de populismele ieftine prin care unele partide din Marea Britanie urmăresc să câștige capital politic adoptând un discurs public bazat pe denigrarea imigranților. Într-o perioadă caracterizată de serioase probleme demografice și competitivitate economică scăzută pe plan extern, unii politicieni ar face bine să își concentreze eforturile pentru redresarea economiilor naționale şi nu pentru promovarea scandalurilor cu tentă rasială şi naționalistă.”

Ca şi efecte ale atitudinii politicienilor britanici, pe lângă faptul că este afectată imaginea României, se induce în gândirea cetățenilor britanici o percepție lipsită de orice justificare, fapt relatat şi de un raport recent realizat la solicitarea Ministerului de Externe al Marii Britanii, ce contrazice temerile ridicate de politicieni.

 

“Pe lângă ultimul raport, contestat de unii politicieni, doresc să le recomand acestora câteva studii empirice elaborate de distinși cercetători și profesori în economie din Marea Britanie, precum Dustmann, Frattini, Preston și alții, care arată clar că imigranții nu afectează în mod negativ piața muncii, au o contribuție importantă la PIB-ul statelor gazdă și cel mai important, acești imigranți din Europa de Est au o rată a șomajului mai mică decât cea a localnicilor, ceea ce denotă faptul că aceștia au imigrat numai pentru a munci și nu pentru a beneficia de ajutoarele sociale, așa cum este sugerat in unele discursuri politice” a subliniat Petru Luhan în discursul său din plenul Parlamentului European.

Conform ultimelor date oficiale ale Oficiului National de Statistică al Marii Britanii, aproximativ 94.000 de români şi 47.000 de bulgari locuiesc legal pe teritoriul acestei țări.

Din păcate răspunsul Guvernului sau al diplomației românești la această lovitură de imagine din partea britanicilor a fost aproape inexistent, singurii care au luat cu adevărat atitudine fiind câteva cotidiene importante din România, se arata in documentul transmis.

Video disponibil AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.