Connect with us

U.E.

Polonia: Liderul partidului aflat la guvernare susține că ”Europa cu mai multe viteze” este o tentativă de dezmembrare a UE

Published

on

Ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze nu este altceva decât o tentativă de dezmembrare a UE, a declarat luni liderul partidului naționalist polonez ”Lege și Justiție” (PiS, aflat la guvernare), Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters, conform Agerpres.

”Astăzi, problema unei Uniuni Europene cu mai multe viteze, care este în fapt o rupere a unității sale, devine o realitate”, a afirmat Kaczynski, într-o declarație de presă.

La nivelul întregii Uniunii, liderii de state și de guverne deja cântăresc opțiunile prezentate de Jean Claude Juncker în Carta Albă, înaintea summitului de la Roma ce marchează 60 de ani de Europă Unită, acolo unde fiecare își va prezenta punctul de vedere privind viitorul Europei post-Brexit și va fi semnată de o declarație pentru o foaie de parcurs a următorilor zece ani.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul Consiliului European din 9-10 martie, că Europa cu mai multe viteze e o realitate, însă nu trebuie făcut un obiectiv din asta. ”Acum ne mișcăm cu viteze diferite, dar nu ne dorim asta, nu ne facem din asta un obiectiv”, a transmis atunci șeful statului, într-o conferință de presă. ”Să statuăm că în Europa sunt ţări care merg înainte şi altele care rămân în urmă, asta nu putem să acceptăm”, a insistat șeful statului.

Franța, Germania, Italia și Spania au pledat, săptămâna trecută, cu prilejul unui minisummit desfășurat la Paris, pentru o Europă cu mai multe viteze care să permită unora dintre statele membre să avanseze mai rapid decât celelalte, un scenariu ce se regăsește în Carta Albă prezentată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în luna februarie.

Carta Albă reprezintă contribuția Comisiei Europene la summitul de la Roma, cu ocazia căruia UE va discuta despre realizările ultimilor 60 de ani, dar și despre viitorul său cu 27 de membri. Carta Albă marchează începutul unui proces prin care UE-27 va decide împreună asupra viitorului Uniunii. Pentru a încuraja acest dialog, Comisia Europeană, alături de Parlamentul European și de statele membre interesate, va găzdui o serie de „dezbateri dedicate viitorului Europei” în orașele și în regiunile Europei.

Întocmai precum Carta albă, aceste documente de reflecție vor prezenta diverse idei, propuneri, opțiuni sau scenarii pentru Europa anului 2025, fără a fi stabilite decizii finale în acest stadiu. Aceste idei vor fi dezvoltate în discursul președintelui Juncker privind starea Uniunii din septembrie 2017, înainte să se poată trage primele concluzii cu ocazia Consiliului European din decembrie 2017. Astfel se va putea decide asupra acțiunilor ulterioare, care să fie întreprinse în timp util pentru alegerile parlamentare europene din iunie 2019.

Citiți și:

Unitatea europeană în negocierile privind Brexit, alterată de ”Europa cu mai multe viteze”? Apelul lui Donald Tusk către Klaus Iohannis, Angela Merkel și ceilalți lideri europeni

Francois Hollande, despre Europa cu mai multe viteze: Nu înseamnă excluderea cuiva, dar nici nu putem accepta ca o țară să îi împiedice pe ceilați să avanseze mai rapid

Jean Claude Juncker: Europa cu mai multe viteze nu înseamnă crearea unei noi Cortine de Fier

Klaus Iohannis, după participarea la Consiliul European: Europa în mai multe viteze e o realitate, însă nu trebuie să ne facem un obiectiv din asta

ALEGERI EUROPENE 2019

Europarlamentarul Marian Jean-Marinescu: Am votat pentru o Românie puternică, aflată în primul rând al deciziilor UE

Published

on

©️ Marian Jean-Marinescu/ Facebook

Am votat pentru o Românie puternică, aflată în primul rând al deciziilor UE, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Marian Jean-Marinescu PNL, vicepreședintele PPE.

”Am votat în #Oltenia mea dragă pentru o Românie puternică, aflată în primul rând al deciziilor #UE. Am votat pentru scoaterea Olteniei din sărăcie prin folosirea fondurilor europene. Am votat pentru reașezarea valorilor, pentru ca cei buni și cinstiti să conducă țara, iar nu incompetenții și infractorii. Să fim cu toții sănătoși și voioși!”, a fost mesajul transmis de eurodeputatul român în postarea amintită mai sus care îl înfățișează exercitându-și dreptul de vot.

Și președintele Partidului Național Liberal (PNL) a votat duminică la alegerile europarlamentare și la referendum.

”Am votat ca să fiu sigur că România va fi condusă de oameni cinstiți și corecți, să fiu sigur că guvernul nu va mai putea emite ordonanțe de urgență care să calce în picioare independența justiției” a declarat Orban.

Cetățenii români, alături de cetățenii din alte 20 de state membre ale Uniunii Europene, își aleg duminică reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani în cadrul unor alegeri europene cruciale ce vor da startul deopotrivă unei schimbări la nivelul de vârf al ierarhiei instituțiilor europene și unui nou ciclu decizional pentru viitorul Uniunii Europene.

Desfășurat la 40 ani distanță de la primele alegeri directe pentru Parlamentul European – cele din 1979 -, scrutinul din 2019 are loc în aceeași perioadă în care România asigură, pentru prima dată în istorie, președinția Consiliului Uniunii Europene, mandat pe care îl va încheia la 30 iunie 2019. În România, alegerile din 26 mai coincid și cu referendumul național convocat de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției și a luptei anticorupție în țara noastră. (Urmăriți și LIVE UPDATE Referendum național: Cetățenii români sunt chemați la urne să se pronunțe asupra viitorului luptei anticorupție în România).

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Euroaparlamentarul Cristian Bușoi: „Am votat cu gândul că România trebuie să își consolideze parcursul său european”

Published

on

© PNL/ Facebook
LIVE UPDATE Pentru prima dată în istorie, România organizează alegeri europene din postura de președinție a Consiliului UE. Cetățenii români votează astăzi pentru a-și desemna cei 32 de reprezentanți în Parlamentul European.

Europarlamentarul Cristian Bușoi s-a prezentat la secția de vot și a votat „pentru reprezentarea României în Parlamentarul European de către oameni capabili care au avut rezultate fie la Bruxelles, fie în administrația publică locală, fie în politica românească, am votat cu gândul că România trebuie să își consolideze parcursul său european.”, a declarat acesta.

UPDATE BEC – prezență la vot la europarlamentare, ora 13:00: Participare record, peste 3,5 milioane de români au votat

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) este membru în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest. Totodată este membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, în Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia și în Delegația pentru relațiile cu India.

Acesta candidează pentru un nou mandat de eurodeputat pe lista PNL pentru europarlamentare, unde ocupă locul 9.

Întreaga activitate a europarlamentarului AICI.

CaleaEuropeană.ro vă va ține la curent cu cele mai importante evoluții – prezența la urne, declarații politice, proiecții și rezultate – pe parcursul acestor alegeri pe care România le organizează, în premieră, din postura de țară ce asigură președinția Consiliului Uniunii Europene.

 

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Daniel Buda a votat ,,pentru o Românie respectată în Europa”

Published

on

©Daniel Buda/Facebook

Daniel Buda, actualmente eurodeputat și candidatul numărul 6 pe lista Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare, a votat ,,pentru o Românie respectată în Europa”, potrivit declarației acestuia de pe pagina personală de Facebook. 

Politicianul, deputat de Cluj, s-a prezentat la urne alături de colegii săi liberali, primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, deputații Florin Stamatian, Adrian Oros, Sorin Moldovan, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea și consilierii locali Radu Moisin și Radu Rațiu.

Potrivit declarației lui, Daniel Buda a votat ,,pentru o echipă care s-a validat de-a lungul timpului prin fapte concrete și nu prin vorbe și care are capacitatea, mai departe,  să reprezinte cu cinste România în Europa și care știe cum să se lupte în Parlamentul European pentru adevăratele priorități ale românilor. ”. Acesta a adăugat că a votat ,,pentru o Românie respectată în Europa”.

Daniel Buda consideră că, prin votul de astăzi, ,,românii pot schimba direcția greșită în care se îndreaptă România”, fiind convins că locul țării noastre este în sânul familiei europene: ,,Europa este România, România este Europa!”, este mesajul transmis de eurodeputatul român. 

Daniel Buda este membru al Parlamentului European din 2014, unde activează îndeosebi în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală. De-a lungul acestei legislatură a depus o serie de amendamente menite să ducă la simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor europene alocate prin Politica Agricolă Comună. De asemenea, a reușit ca în noul exercițiu financiar să obțină o creștere a subvențiilor respectiv a cuantumului plăților directe la hectar pentru fermierii români. Această creștere a subvențiilor îi va ajuta să devină competitivi pe piața europeană și să obțină performanțe în agricultură. (Mai multe despre activitatea lui Daniel Buda aici)

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending