Ponta: Nu demisionez, în niciun caz. Nu-l voi lăsa pe Băsescu să mai facă vreo nominalizare pentru funcţia de prim-ministru

Premierul a afirmat categoric că nu va demisiona în niciun caz, chiar dacă PNL iese de la guvernare, argumentând că nu doreşte să-i dea posibilitatea lui Traian Băsescu să facă altă nominalizare pentru funcţia de prim-ministru, noteaza Jurnalul.ro.

ponta gov.roDe asemenea, Victor Ponta a răspuns declaraţiei preşedintelui PNL Crin Antonescu, spunând că nu e nevoie să aştepte până luni, alege USL şi este gata să-i numească pe toţi patru miniştrii liberali, în frunte cu Klaus Iohannis.

M-am hotarat, i-am spus si domnului presedinte Antonescu. Daca este de acord, eu astazi ii numesc pe toti patru, in frunte cu domnul Iohannis. N-am nicio problema. Eu vreau USL si vreau sa-i numesc pe cei patru ministri liberali chiar astazi. Domnul Antonescu a vrut restructurare, insa aceasta decizie nu este a mea, este a celor patru partide. Eu am dat mai multi pasi inapoi, am renuntat la ideea ca PC sa aiba un vicepremier, asa cum au celelalte partide. Mai fac o precizare, se punea problema de revocare a domnului Nicolaescu. Nu se pune problema niciunei revocari de ministri. Eu am hotarat deja. Propunerea si decizia noastra este de a avea guvern USL. Nu va exista un alt guvern decat in situatia pe care nu mi-o doresc, ca domnul Antonescu sa-si retraga ministrii. Categoric nu vom rupe noi USL-ul si nu vom scoate niciun ministru PNL de la guvernare”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Ponta: Am vorbit cu Basescu, mi-a zis ca asteapta stabilitate. Nu demisionez daca PNL se retrage

Premierul Victor Ponta a mai declarat ca a discutat la telefon cu presedintele Traian Basescu si ca acesta i-a transmis ca asteapta “stabilitate”, fapt cu care si el este de acord, si a precizat ca nu va demisiona din postul de prim-ministru daca liberalii se retrag de la guvernare, scrie Mediafax.

“Daca as demisiona, de abia atunci inseamna ca si eu si Antonescu ii vrem binele lui Traian Basescu – o noua nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Basescu – categoric aceasta varianta este exclusa. Nu se pune problema sa-i dam din nou dreptul lui Basescu de a face o nominalizare”, a spus Ponta la Antena 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.