Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Guvern, pentru o întâlnire cu Ponta

Duane ButcherÎn contextul ciocnirilor de stradă din Ucraina, dar şi al crizei politice de la Bucureşti, reprezentantul diplomatic al SUA în România are la această oră o întâlnire cu Victor Ponta, la Guvern, potrivit Gandul.info.

Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, a venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta. În lipsa unui ambasador acreditat la Bucureşti, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, este reprezentantul cu cel mai înalt rang al administraţiei americane în România.

Ieri, Ambasada SUA s-a pronunţat, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă. Reprezentanţa diplomatică aSUA a transmis că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice. “Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice, după ce Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

Săptămâna trecută, vicepreşedintele american Joe Biden l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu, aducând în discuţie instabilitatea din regiune, stadiul lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu, dar şi respectarea principiilor statului de drept de către politicieni în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.