Poveştile submarinelor româneşti în volum. Scriitorul Florian Bichir lansează o nouă carte

Istoricul si scriitorul Florian Bichir va invita, vineri, 17 octombrie, la ora 17, la lansarea celui mai recent volum al sau, „Corsarii uitati ai adancurilor: Delfinul, Rechinul si Marsuinul”. Evenimentul va avea loc la Cercul Militar National, galeria corsari cop1_TIPOArtelor.

Cartea este un proiect editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National si este publicata de Editura Militara. Volumul este o fascinanta incursiune in istoria submarinelor romanesti din cel de-al doilea razboi mondial, subiect tabu pana in 1989.  „Acest volum este singurul pana in prezent care reuneste povestile submarinelor romanesti. O alta noutate o reprezinta faptul ca, pentru prima oara in istoriografia romaneasca, am cercetat si am publicat in acest volum dosarul de Securitate al legendarului Constantin (Bibi) Costachescu” spune Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS.

„Florian Bichir reuseste sa reconstituie si sa reevalueze epopeea submarinelor romanesti (…) sunt silit sa recunosc deschis faptul ca civilul Florian Bichir i-a readus, discret dar ferm, pe comandorii Victor Voinescu, Corneliu Lungu, Constantin Costachescu, Grigore Ciolac si Nicolae turcanu, cu submarinele si echipajele lor de „cufundaci” temerari, in linia intai a istoriografiei militare”, sustine in prefata cartii comandor dr. Marian Mosneagu, seful Serviciului Istoric al Armatei.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.