Premierul României, Viorica Dăncilă, la Bruxelles: Suntem pregătiţi să ne asumăm rolul important pe care îl vom avea în exercitarea preşedinţiei la Consiliul UE

România este pregătită să îşi asume rolul important pe care îl va avea anul viitor în exercitarea preşedinţiei la Consiliul UE, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, care s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu diplomaţii Reprezentanţei Permanente a ţării noastre pe lângă Uniunea Europeană.

Foto: Guvernul României

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi cu diplomaţii din Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Bruxelles în aceste zile. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a participat, de asemenea, la întâlnire, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Şeful Executivului le-a vorbit diplomaţilor români despre misiunea esenţială pe care aceştia o vor avea când ţara noastră va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

Suntem pregătiţi să ne asumăm rolul important pe care îl vom avea anul viitor în exercitarea preşedinţiei României la Consiliul UE. Dumneavoastră cunoaşteţi cel mai bine dosarele şi am toată încrederea că, împreună, vom reuşi să ducem la bun sfârşit acest proiect naţional”, a afirmat prim-ministrul.

Cu ocazia vizitei la sediul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană, premierul Dăncilă a inaugurat expoziția ”Romanian Nuances ” a pictorului Emil Ciocoiu și a sculptorului Vladimir Kazan, în contextul celebrării Centenarului în capitala europeană.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează la Bruxelles în perioada 9-10 iulie.

Aceasta i-a transmis înaltului oficial european că Guvernul de la București susţine menţinerea bugetului Politicii Agricole Comune la un nivel comparabil cu cel actual, însă nu este de acord cu plafonarea subvențiilor pentru marii fermieri, măsură propusă de Comisia Europeană pentru viitorul buget UE (2021-2027). „România nu este de acord cu plafonarea, care va afecta grav cele mai competitive ferme din țara noastră”, i-a transmis oficialul român comisarului european.

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni, de asemenea, și cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat CE. Tot săptămâna viitoare, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va întâlni cu comisarul european pentru Justiţie, Vĕra Jourová.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.