Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in: Donald Trump ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, a precizat că omologul său american, Donald Trump, ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile depuse în privința denuclearizării Coreei de Nord, anunță Politico Europe.

FOTO: White House

Comentariile sale reprezintă o formă de răspuns la remarcile fostei prime doamne sud-coreene, Lee Hee-ho, văduva fostului președinte sud-coreean Kim Dae-jung, care l-a felicitat pe liderul, care a susținut că Moon Jae-in ar trebui să fie premiat pentru eforturile sale de a aduce pacea în Peninsula Coreeană.

Moon Jae-in și liderul de la Phenian Kim Jong-un au participat vineri la un summit istoric în cadrul căruiau au decis să coopereze pentru ”denuclearizarea totală” a peninsulei, precum și să pună capăt în mod formal războiului coreean, prin semnarea unui acord de pace.

”Preşedintele Donald Trump ar trebui să primească premiul Nobel pentru pace. Noi avem nevoie acum doar de pace”, a declarat Moon Jae-in într-o întâlnire cu secretarii statului, potrivit unui oficial al Coreei de Sud.

Patru foști președinți americani au câștigat Premiul Nobel pentru Pace: Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson, Jimmy Carter și Barack Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.