Primele efecte ale anunțului făcut de Înalta Curte de Justiție privind activarea articolului 50: Lira sterlină s-a apreciat la cea mai ridicată valoare din ultimele 3 săptămâni

Lira sterlină s-a apreciat cu un procent față de dolarul american după ce Înalta Curte de Justiție a anunțat că Executivul condus de prim-ministrul englez, Theresa May nu poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona fără un acord al Parlamentului, informează The Independent.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Lira sterlină a crescut la un nivel record de peste 1.24 dolari americani, iar în ceea ce privește valoare de tranzacționare, aceasta a ajuns la nivelul de 1.2445 dolari americani, la scurt timp după anunțarea deciziei.

Citiți și Brexit| Decizie fără precedent: Înalta Curte de Justiție a Marii Britanii a decis că Theresa May are nevoie de acordul Parlamentului pentru activarea Articolului 50/ Guvernul va contesta decizia

Acesta este momentul în care lira sterlină atinge un prag mai ridicat de 1.24 dolari americani, dacă ne raportăm la ultimele 3 săptămâni.

După anunțul făcut de Theresa May pe data de 4 octombrie privind activarea articolului 50, lira sterlină s-a depreciat cu 1.2 puncte procentuale față de dolarul american, ajungând  la 1,2815 dolari.

Exerții au avertizat că poziția Londrei pe piața financiară va suferi un șoc sever dacă Marea Britanie decide să părăsească piața unică. Cu toate acestea, accesul este condiționat de permiterea cetățenilor europeni de a lucra și locui în oricare stat membru, potrivit The Independent.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.