Putin a semnat un acord privind alipirea Crimeei la Rusia: Crimeea a fost şi rămâne o parte integrantă a Rusiei

vladimir putin kremlin.ruPreşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un acord privind alipirea Crimeei la Rusia si a cerut Parlamentului să adopte o lege privind alipirea Crimeei la Rusia.

“Crimeea a fost şi rămâne în sufletul ruşilor o parte integrantă a Rusiei”, a declarat marţi preşedintele rus. Situaţia din Kosovo este similară celei din Crimeea, a declarat Putin, citat de Russia Today, în pagina electronică, potrivit Mediafax.ro.

Semnarea a avut loc după un discurs al preşedintelui la Kremlin, în faţa celor două Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor şi membrilor Guvernului rus. “Propun Adunării Federale (cele două Camere ale Parlamentului rus) să adopte o lege pentru a include în Federaţia Rusă doi noi subiecţi, Crimeea şi oraşul Sevastopol”, a declarat Putin.

“În sufletul şi conştiinţa acestor oameni, Crimeea a fost şi rămâne o parte integrantă a Rusiei”, a declarat preşedintele rus, la două zile după referendumul organizat în peninsula din sudul Ucrainei, care a votat în favoarea alipirii la Rusia.

“Să nu îi credeţi pe cei care vă sperie pe tema Rusiei, care vă spun că după Crimeea, vor urma alte regiuni”, a declarat Putin, adresându-se ucrainenilor. “Noi nu vrem scindarea Ucrainei, nu avem nevoie de acest lucru”, a adăugat el.

Referendumul din Crimeea a fost organizat în conformitate deplină cu procedurile democratice şi dreptul internaţional, a mai declara Vladimir Putin, într-un discurs susţinut în Parlament, unde a fost primit cu aplauze prelungite.

Vladimir Putin a insistat că rezultatele referendumului de duminică, unde locuitorii din Crimeea s-au pronunţat masiv în favoarea alipirii peninsulei la Rusia, nu pot fi contestate.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.