Reacția UE, după ce Donald Trump a acuzat-o de ”tratament nedrept” în relațiile comerciale: Vom riposta ”în mod corespunzător” daca SUA impun măsuri protecționiste

Uniunea Europeană este “gata să reacționeze rapid și în mod corespunzător” în eventualitatea în care Statele Unite adoptă măsuri care ar restricționa exporturile UE, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene luni, potrivit EuObserver.

Foto: European Commission

Afirmațiile survin la scurt timp după ce președintele american Donald Trump a avertizat Uniunea Europeană să se aștepte la represalii pentru tratamentul ”foarte nedrept” pe care blocul comunitar îl aplică Statelor Unite în relațiile comerciale, potrivit unui interviu difuzat duminică seara.

“Uniunea Europeană a tratat SUA într-un mod foarte nedrept în materie de comerţ”, a declarat Trump într-un interviu pentru postul britanic de televiziune ITV.

Președintele american a punctat dificultatea Statelor Unite de a-și exporta produsele în UE, în vreme ce ”ei îşi trimit produsele la noi fără taxe sau cu taxe foarte mici”. Trump a atenţionat că este o situaţie “foarte nedreaptă”.

În cadrul primului său discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, liderul de la Casa Albă a dat o nouă notă sloganului din campania prezidențială, ”America înainte de toate”, precizând că ”America First” nu implică și ”America singură”.

Acesta a transmis liderilor lumii că SUA sunt deschise pentru business, susținând că economia americană este într-o stare excelentă. „Sunt aici pentru a livra un mesaj simplu – niciodată nu a fost o perioadă mai bună pentru a investi în America. America este deschisă pentru afaceri și suntem din nou competitivi”, a spus președintele SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.