Remus Pricopie: “Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia Bacalaureatul”

remus pricopieJumătate dintre copiii din România nu ajung să ia Bacalaureatul. Fie abandonează şcoala, fie nu sunt înscrişi deloc.  Zeci de mii de copii abandonează şcoala în fiecare an, iar dascălii sunt tot mai lipsiţi de motivaţie. O recunoaşte chiar ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Din 200.000 de copii, 56.000 nu au fost in stare sa ia nota 5 examenul de romana si matematica la sfarsitul clasei a VIII-a”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la Romanian Business Leaders Summit Bucureşti.

“Suntem una din tarile EU unde tinerii parasesc scoala inainte de terminarea invătamantului obligatoriu”, susţine acesta, potrivit Realitatea.net.

Acestea sunt rezultatele pe care ministrul Remus Pricopie le prezintă la un an de când a preluat conducerea Învăţământului.

“Aceasta tara a decis ca nu mai are nevoie de scoli profesoionale. De doi ani ne chinuim sa le reinfiintam”, a spus ministrul Pricopie.

“Provocarea Ministerului Educaţiei în 2014 este să proiecteze următorii 7-10 ani. Adică avem de finalizat, şi suntem într-un stadiu destul de avansat, strategiile pentru părăsirea timpurie a şcolii. Suntem una dintre ţările europene unde tinerii părăsesc şcoala înainte de finalizarea învăţământului obligatoriu, procentul este între 16,5% şi 18%”, a spus Pricopie.

Unu din cinci tineri care au terminat liceul anul trecut a solicitat indemnizaţie de somaj, ceea ce înseamnă un minus la bugetul de stat de aproape două milioane de euro.

One Response to Remus Pricopie: “Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia Bacalaureatul”

  1. Pingback: Remus Pricopie: “Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia Bacalaureatul” | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.