Mugur Isărescu: Ne aflăm la începutul unui nou ciclu economic

mugur isarescu“Viitorul ne va astepta cu modificari ale politicilor macroeconomice, iar drumul catre o Europa lipsita de fargilitati nu a fost parcurs integral. Nu stim daca suntem la mijlocul drumului sau la sfarsitul lui”, a spus Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, in deschiderea unei conferinte despre mecanismele de supraveghere bancara din Europa, potrivit HotNews.ro. In opinia guvernatorului, “ne aflam la inceputul unui nou ciclu economic”.

Dintre declaratiile guvernatorului BNR:

-Ne aflam la inceputul unui nou ciclu economic

-Volatilitatea pietelor exista. In lipsa unei uniuni bancare, eventuale noi nevoi de capitalizare sunt considerate datorii potentiale in sarcina Statelor

-In urma cu 10 ani auzeam ca stabilitatea preturilor nu e suficienta pentru a asigura stabilitatea financiara si ca traim intr-o iluzie.

-S-a uitat ca aceasta combinatie de inflatie scazuta si crestere economica nu era doar rezultatul unor politici monetare ci a unor particularitati: intrarea pe piata a Chinei cu forta de munca ieftina si preturi joase

-Cu ce  instrument pot veni bancile centrale ca sa atinga doua obiective?

-Modelul supravegherii din partea bancilor centrale nu este universal. Este insa clar acum ca se reitereaza conditia stabilitatii financiare ca o preconditie pentru crearea de locuri de munca si crestere economica.

Mai multe declaratii ale guvernatorului BNR, disponibile AICI.

Sursa: HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.