Ministrul Corlăţean şi ambasadorul Harris au discutat despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Marea Britanie

titus-corlateanMinistrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit, ieri, 18 iulie 2013, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris.

Interlocutorii au evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie şi dorinţa de consolidare a acestuia în special prin intensificarea contactelor bilaterale la nivel înalt, precum şi a dimensiunii de cooperare sectorială. Cei doi oficiali au discutat, în acest context, calendarul de contacte politice al perioadei următoare şi evoluţia ascendentă a relaţiei economice şi a investiţiilor bilaterale în acest an, relatează MAE într-un comunicat remis presei.

Din perspectivă europeană, discuţiile s-au concentrat asupra extinderii UE, evoluţiile înregistrate de statele din Balcanii de Vest şi în Republica Moldova, perspectivele Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, priorităţile Preşedinţiei româneşti a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Titus Corlăţean şi Martin Harris au avut un schimb de opinii şi pe marginea subiectelor înscrise pe agenda proximului Consiliu Afaceri Externe.

În cadrul discuţiei a fost de asemenea abordată situaţia din Orientul Mijlociu, cu accent pe evoluţiile din Egipt şi Siria, precum şi pe contextul regional mai larg. În acest context, ministrul Corlăţean a exprimat aşteptarea României pentru continuarea procesului democratic în Egipt, confirmând, de asemenea, continuarea asistenţei în domeniul tranziţiei democratice, pe care statul român o acordă instituţiilor egiptene.

Sursa: MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.