Rusia salută declaraţiile lui Donald Trump de la ONU. Serghei Lavrov: A transmis că respectă suveranitatea şi egalitatea în relaţiile internaţionale; vom vedea dacă discursul se va transforma în acțiuni

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova „nu are dubii asupra faptului că Statele Unite au capacitatea să realizeze ceva foarte distructiv” cu privire la Coreea de Nord.

”Am auzit declaraţiile preşedintelui Trump despre Coreea de Nord, care nu diferă de cele din trecut. Nu avem niciun dubiu că Statele Unite au capacitatea de a face ceva foarte distructiv”, a afirmat ministrul rus de Externe.

Foto: mid,ru

”Însă am fost atent la o altă parte a discursului preşedintelui. El a spus că respectă suveranitatea şi egalitatea în relaţiile internaţionale, că Statele Unite vor să fie un exemplu, că nu vor să-şi impună modul de viaţă asupra altora şi că acceptă pluralitatea naţiunilor, culturilor şi civilizaţiilor. Cred că sunt nişte comentarii de salutat pe care nu le-am mai auzit de la un lider american de foarte mult timp”, a adăugat Lavrov. ”Acum vom vedea dacă aceste cuvinte se vor traduce în acțiuni”, a completat oficialul rus.

Într-un discurs susţinut marţi în faţa membrilor Adunării Generale a ONU, preşedintele american Donald Trump a afirmat că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite.

Liderul de la Casa Albă le-a mulțumit Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membrii ai Consiliului de Securitate al ONU pentru a impune noi sancțiuni economice la adresa regimului de la Phenian.

”În cadrul Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite au fost votate de două ori, unanim, rezoluții dure împotriva Coreei de Nord și doresc să le mulțumesc Rusiei și Chinei că s-au alăturat votului de a impune sancțiuni, împreună cu ceilalți membri. Vă mulțumesc tuturor celor implicați. Dar trebuie să facem mult mai mult de atât”, a declarat președintele SUA.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.