Sarkozy vrea o taxa pe tranzactiile financiare, indiferent de opinia partenerilor europeni

Nicolas Sarkozy a sustinut ieri, 6 ianuarie a.c.,  o conferinta de presa. Presedintele Frantei a anuntat ca, indiferent de dorinta partenerilor sai europeni, vrea sa introduca o taxa pe tranzactiile financiare, potrivit EurActiv.ro.

Franta vrea sa impuna o taxa pe tranzactiile financiare, avand la acest capitol, pe Marea Britanie, in cel mai mare opozant. S-a tot vorbit in ultima vreme pe o asa-zisa taxa “Tobin” pe tranzactiile financiare, iar Sarkozy a anuntat ca Franta este gata sa impuna o asemenea taxa, chiar daca partenerii europeni nu isi doresc acest lucru, potrivit Expat Times.

Aceasta taxa, in opinia lui Sarkozy, ar insemna ca institutiile financiare sa se implice activ in repararea dezastrului economic din Uniunea Europeana.

Taxa Tobin, sugerata de laureatul Nobel, James Tobin, a fost definita initial ca o taxa pe toate schimburile efectuate la vedere intre o moneda si o alta. Taxa avea ca scop penalizarea speculatiilor financiare realizate pe termen scurt dintr-o moneda in alta, informeaza EurActiv.ro.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.