Şeful Bisericii Catolice din Anglia s-a supărat pe premierul Cameron: Pentru o ţară atât de bogată este o ruşine să faci aşa ceva

Arhiepiscopul Vincent Nichols, şeful Bisericii Catolice din Anglia şi Ţara Galilor, a catalogat drept “o ruşine” reforma sistemului de protecţie socială iniţiată de Guvernul premierului britanic David Cameron, scrie gandul.info. david-cameron

“Oamenii înţeleg că trebuie să strângem centura şi să fim mai responsabili în materie de cheltuieli publice”, afirmă Arhiepiscopul de Westminster, Vincent Nichols, într-un interviu acordat Daily Telegraph, relatează AFP.

“Cu toate acestea, cred că pachetul de siguranţă de bază care exista pentru a garanta că oamenii nu suferă de foame sau nu ajung la sărăcie a fost redus prea mult. În plus, sistemul este din ce în ce mai disuasiv. (…) Potenţialii beneficiari trebuie să aştepte zece zile, două săptămâni, fără a avea nimic. Pentru o ţară atât de bogată cum este Marea Britanie, acest lucru este o ruşine”, a apreciat Arhiepiscopul Nichols, care săptămâna viitoare va fi făcut cardinal de Papa Francisc.

Ministerul britanic al Muncii a explicat sâmbătă că Guvernul de la Londra a moştenit un sistem de protecţie socială “prost-organizat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.