Iulia Timoşenko: Putin va cheltui multe miliarde de dolari pentru a păstra influenţa Rusiei asupra Ucrainei

Ucraina condusă de preşedintele Viktor Ianukovici a pierdut independenţa în faţa Rusiei după refuzul semnării acordului de asociere cu Uniunea Europeană, afirmă Iulia Timoşenko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, scrie gandul.info.iulia-timosenko

“Preşedintele Ianukovici nu mai are libertatea de a lua decizii independente; de aceea, trebuie să se retragă de la putere”, a declarat Timoşenko într-un interviu acordat revistei Jerkalo Tijnia, relatează AFP.

“Atunci când opoziţia şi liderii occidentali negociază cu Ianukovici, trebuie să înţeleagă că, de fapt, negociază cu preşedintele rus Vladimir Putin, printr-un intermediar mai puţin calificat”, a continuat Timoşenko.

“La nivel internaţional, Ucraina nu mai este considerată a fi un interlocutor independent. După eşecul semnării acordului de asociere cu UE şi după alte evenimente umilitoare, suntem consideraţi un partener inferior al Rusiei”, a subliniat Timoşenko.

“Nu cred că în situaţia actuală Ianukovici se poate distanţa de Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, controlată de Putin. Este dependent de această structură pe viaţă. (…) Dacă Vladimir Putin a fost în stare să cheltuie 50 de miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, va cheltui cât trebuie pentru menţinerea Ucrainei în sfera sa de influenţă”, a încheiat Timoşenko, aflată în detenţie.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.