SIMPOZIONUL FR.I RAINER 2013 – “ANTROPOLOGIE si MEDIU” dedicat lui Victor Aurelian SAHLEANU, personalitate a antropologiei românesti, 18 aprilie 2013

_Rainer2013 - v2 web

ACADEMIA ROMANA
COMISIA DE ANTROPOLOGIE
SIMPOZIONUL FR.I RAINER – 2013
Joi, 18 aprilie 2013 – sala Ion Heliade Rădulescu – Biblioteca Academiei Române

Joi 18 aprilie 2013 ora 09.00 a.m. în sala Ion Heliade Rădulescu din cadrul Bibliotecii Academiei Române va avea loc simpozionul FR.I RAINER.

Tema simpozionului: ANTROPOLOGIE SI MEDIU s-a dorit, la fel ca si in anii trecuti, a fi una generoasa in asa fel incat toti vor putea beneficia de o experienta pozitiva legata de ultimele directii de dezvoltare ale antropologiei, ca stiintã despre om in integralitatea sa bio-socio-culturala in contextul biodiversitatii.

Anul acesta simpozionul se va desfasura sub egida personalitatii lui Victor Aurelian Săhleanu (19 ian. 1924, Gura Humorului, Suceava – 26 aug. 1997, Bucureşti). Studii universitare în psihologie, filozofie, matematică şi fizică (diplomă 1961). Doctor în medicină (1949); doctor docent (1965); a publicat ca profesor sau conferenţiar peste 2000 titluri şi 60 de volume, în cele mai variate domenii. A fost membru al Academiei de Ştiinte Medicale, Membru de onoare al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti şi al altor societăţi ştiinţifice străine. În 1990, Academia Franceză i-a conferit medalia de aur pentru devotament naţional. Rămâne la latitudinea fiecărui participant, ca din activitatea stiintifica depusa, sa prezinte in cadrul simpozionului acea parte de activitate proprie si specifică care sa ne imbogateasca tuturor perspectivele de abordare a disciplinei care ne reuneste intr-un colectiv extins de specialisti interesati de problematica antropologiei actuale.

B8. rainer 4Titlul, autorii si rezumatul comunicarii (vezi fisa de inscriere mai jos ) sunt rugati sa le trimita cel târziu pana in ziua de miercuri 10 aprilie 2013 pe e-mail. Rezumatele (aprox. 300 cuvinte) trebuie sa nu depaseasca 10-15 randuri. Programul va cuprinde in deschidere cateva miniconferinte a cate 15-20 minutede. Comunicarea este de dorit a se incadra in 5-7 minute maxim pentru a lasa loc la intrebari si comentarii. Comentariile maxim 2-3 minute/pers iar intrebarile (strict la subiect). Lucrarea in extenso (iclusiv tabelele si figurile) nu trebuie sa depasesca 10-12 pagini scrise la un rand si 1/2 – font Times New Roman 14; se va depune, cel tarziu, in ziua sustinerii la secretariatul simpozionului in format electronic (memorystick/CD) sau se va trimite in avans prin e-mail la soc.acad.antropologie@gmail.com.

In pauza dintre lucrari va avea loc lansarea cartii “ANTROPOLOGIE si INTERDISCIPLINARITATE” ce include minicapitole scrise de autorii ce au participat la lucrarile din editia 2012 a Simpozionului Rainer. Binenteles ca si in acest an se va proceda la fel. Pentru realizarea volumului, fiecare participant ar fi bine să comande anticipat un număr de exemplare. Costul acestuia va fi anunţat ulterior dar in mod cert va fi subventionat , ca si in anii precedenti, in mare masura de catre Societatea Academica de Antropologie.

CONTACT: Dr.Andrei Kozma +40 722 40 70 88 E-mailuri: dr.ka.mailbox@gmail.com

Mai multe informatii despre  LUCRARILE PENTRU volumul “Antropologie si Mediu” AICI- RAINER-2013date_tehnice_si_bibliografie

Fisa de inscriere: Fisa_inscriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.